preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652188
Ovaj mjesec: 964
Ovaj tjedan: 397
Danas: 3
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

 

ČITATELJSKI KLUB 2020./2021.

 

VESELI ZAVRŠETAK USPJEŠNOGA RADA

Završetak nastavne godine ujedno je i završetak druženja u Čitateljskom klubu. No prije nego krenemo na zasluženi odmor (neki prije, neki kasnije), prisjetili smo se svih naših aktivnosti. Brojne fotografije vratile su nas na početak našeg ovogodišnjeg druženja, a onda smo se, korak po korak, prisjetili naših zajedničkih čitanja, crtanja, pisanja... Bili smo vrlo kreativni, maštoviti, znatiželjni, vrijedni, glasni, nasmijani i otkačeni.

Ove godine bili smo uključeni u brojne projekte i aktivnosti. Sudjelovali smo u tri eTwinning projekta “Ljepota čitanja”, “Dan ružičastih majica” i “Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021.”; obilježili smo Mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige, a sudjelovali smo i u manifestaciji Noć knjige. No najvažnije je da smo uživali u dobrim pričama, u novim poznanstvima te s ponosom predstavljali naš rad. Tako će sve ostati zabilježeno na brojnim mrežnim stranicama, pohranjeno na računalima i na našim panoima u knjižnici.

 

ZELENI MEMORY

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša (5. lipnja) organizirana je aktivnost izrade Zelenog memoryja. Učenici su uz sličice povezane s onečišćenjem flore i faune osmislili odgovarajuću poruku, odnosno poziv na očuvanje okoliša. Ova aktivnost doprinos je poticanju i promicanju “zelene” pismenosti među našim učenicima, posebno mlađima.

Za sada su kartice oblikovane na papiru i igra se može igrati uživo, no plan je cijelu igru pripremiti i za igranje u virtualnom okruženju.

 

Čitateljski klub priključio se obilježavanju Dana Europe i Dana eTwinning portala prigodnom aktivnošću pod nazivom “Europa u knjižnici”. Učenici su najprije pretražili police i izdvojili strane pisce i njihova djela, a potom su istražili zemlju porijekla autora pazeći pri tom da svi budu iz europskih zemalja. Slijedio je unos pronađenih podataka na interaktivnu kartu Europe pomoću alata Thinglink.

 


 

Obilježili smo Svjetski dan poezije te Svjetski dan dječje knjige. Čitali smo pjesme jedni drugima te pročitali i prokomentirali službenu pjesmu Svjetskog dana dječje knjige.

 

Nastavljamo s aktivnostima u sklopu projekta Ljepota čitanja. U ožujku izrađujemo maštovite i korisne straničnike koje ćemo pokloniti učenicima iz OŠ Bakar. Budući da je ovo prvi proljetni mjesec u godini, odlučili smo da naši straničnici budu u obliku lepira koji će lepršati na stranicama knjiga.

 

 

 

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

U veljači smo se uključili u još jedan eTwinning projekt - Dan ružičastih majica (Pink T-shirt Day). Cilj je podržati borbu protiv vršnjačkog nasilja i, u skladu sa svojim mogućnostima, aktivno se uključiti u sprečavanje nasilja u bilo kojem obliku.

 

Obilježili smo Dan ružičastih majica

 

Sudjelovali smo u video druženju sa suradnicima na projektu Pink T-shirts Day i predstavili svoje aktivnosti

 

Brojne aktivnosti kojima smo se pripremali za obilježavanje Dana ružičastih majica

   

   

   

 

 

Ove godine uključili smo se u eTwinning projekt Ljepota čitanja. Pratimo predložene aktivnosti i sudjelujemo u njima :) Radove i fotografije objavljujemo na službenoj mrežnoj stranici projekta, a dio materijala nalazi se OVDJE.

 

Blagdanska čestitka

 

Powered by emaze

 

 

Družimo se i ove školske godine :)

Održali smo prvi sastanak, dogovorili glavne aktivnosti i uključili se u Nacionalni kviz za poticanje čitanja "Istraživači planeta Z".

Osim uživo, u knjižnici, družit ćemo se i u virtualnom prostoru, na Edmodo-u.

 

 

MARATON ČITANJA "MINUTA ZA ČITANJE"

Uključili smo se u Maraton čitanja! 

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige kao središnji program, 23. listopada u organizaciji HČD-a odvijat će se maraton čitanja pod nazivom MINUTA ZA ČITANJE.

Naša čitanja su ovdje :)

#minutazacitanje

#mhk

#hcd

#razlistajse

preskoči na navigaciju