2013-10-02 09:07:41

MATURALAC U DUBROVNIKU

Učenici osmih razreda zajedno sa svojim razrednicama (B. Ćurčija, A. Grkovski Zimet, A. Škrtić, M. Vučinić i u pratnji T. Mlinac i D.Brakus) bili su od 21. do 23.rujna 2013. na maturalnom putovanju u Dubrovniku.

Prvi smo dan poletjeli zrakoplovom iz zračne luke Zagreb i nakon kratkog i ugodnog leta sletjeli u zračnu luku u Ćilipima.

Naše prvo odredište bio je Cavtat i mauzolej obitelji Račić, rad našeg kipara Ivana Meštrovića. Nastavili smo put prema Dubrovniku i s nestrpljenjem čekali smještaj u hotel i svoje sobe.

Poslije ručka i kupanja slijedio je razgled Dubrovnika. Bili smo oduševljeni! Toliko da smo toga dana poslije večere otišli još jednom do centra grada da vidimo kakav je Dubrovnik noću.

Drugi dan smo otišli brodom do Elafitskih otoka i uživali u šetnji i razgledavanju prekrasnog otoka Lopuda. Po povratku u Dubrovnik slijedio je planinski dio! Žičarom smo otišli na Srđ, a pogled je oduzeo dah! Dubrovnik pred nama iz ptičje perspektive. Prekrasno!

 

Spustili smo se, a potom je slijedila šetnja gradskim zidinama. Nismo znali koji je pogled bio ljepši!

 

Puni dojmova, vratili smo se u hotel da bismo se sredili za večernji izlazak u disko. Vrlo dotjerani uživali smo u ludim ritmovima. Cool!

 

Sljedećeg jutra napustili smo hotel i krenuli prema Vidu, mjestu gdje se nalazi arheološko nalazište Narona. U Metkoviću smo ručali, a onda je slijedio posjet Malakološkom muzeju u Makarskoj. Još nas je čekao put do Trogira i razgled staroga grada.

Vratili smo se kući prepuni prekrasnih dojmova. Družili smo se, jedni druge još bolje upoznali, puno vidjeli i naučili. Prekrasno!

 


Osnovna škola Dubovac Karlovac