2013-04-30 11:36:01

DAN PLANETA ZEMLJE

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlja i u okviru projekta „Zvijezda moga grada“ održali smo orijentacijsko trčanje u Zvijezdi. Učenici su se kretali prema zadanim kontrolnim točkama, trebali su ih pronaći pomoću plana Zvijezde i kompasa, prikupiti određene podatke (pitati u institucijama, pročitati pisane materijale) i riješiti postavljene zadatke koji su u okviru nastavnog plana i programa zavičajne geografije i povijesti.

Učili smo o Zvijezdi, pokazali kako se orijentiramo u prostoru, kako koristimo dostupne izvore podataka na terenu, kako komuniciramo sa službenim osobama i međusobno.

Sudjelovali su učenici 8a.,b. razreda, a učenici 8.c. i d. razreda nisu proveli orijentacijsko trčanje  zbog kiše.  Orijentacijsko trčanje je snimala filmska ekipa Kino kluba Gimnazije Karlovac. Zahvaljujem filmašima na suradnji i pomoći.

Voditelj projekta: Jasna Višnić

 

U okviru nastave geografije održane su radionice „Održimo ravnotežu na Zemlji“. Razgovarali smo o odnosu čovjeka i Zemlje, kako djelujemo u okviru naših mogućnosti u svome najbližem okruženju, što je dobro i što bismo mogli promijeniti s ciljem podizanja svjesnosti na razinu čuvajmo, poštujmo, budimo zahvalni.

 Učenici su izradili zanimljive crteže i napisali lijepe poruke.

Sudjelovali su učenici 5.a. i b. razreda.

Hvala svim učenicima petih i osmih razreda, pokazali ste da hoćete i možete.

 

Voditelj radionica: Jasna Višnić


Osnovna škola Dubovac Karlovac