2020-04-15 09:32:31

#sknjigomnisiizoliran

Ovogodišnja poruka manifestacije Noć knjige je: S knjigom nisi izoliran! Zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige je knjiški patuljak – Čituljak. Ovo dežurno njurgalo, veseljak i komentator apsurda podsjetnik je na to zašto je upravo danas važno čitati. Čituljka pratite na Facebook stranici Noći knjige.

U nastavku pogledajte ostale obavijesti i najave.


Za online izdanje Noći knjige 2020. Odjel za djecu i mladež s Mediotekom u suradnji s Hrvatskim centrom za dječju knjigu osmislio je kviz pod nazivom Kod kuće je najbolje. Format kviza je Kahoot challenge. Kviz možete pokrenuti OVDJE.
 

Izdavačka kuća Alfa poziva na avanturu čitanja i preslušavanja malih audio priča. Objavljuju lektirna djela iz 1., 2. i 3. ciklusa i mnoge druge zanimljive dječje romane u read-only formatu spremnom za čitanje od korica do korica! Popis djela dostupan je OVDJE.

UNESCO je ove godine pozvao čitatelje diljem svijeta da dijele citate, pjesme i poruke koje simboliziraju snagu knjige i potiču čitanje. Ukazuju na moć knjige u vrijeme izolacije i poručuju da je čitanje sada važnije nego ikada.

Kliknite na  za svoj doprinos!

 

 

 


Osnovna škola Dubovac Karlovac