preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652787
Ovaj mjesec: 1563
Ovaj tjedan: 316
Danas: 3
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

Zbivanja u školi i oko nje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DRŽAVNI PRVACI U GLOBU - OŠ DUBOVAC

Prošli tjedan održano je Državno natjecanje i smotra GLOBE 2014.

U kategoriji natjecanja osnovnih škola prvo mjesto osvojila je OŠ Dubovac i učenici: Lana Miličević, 7. b, Lovro Furač, 7. c, Leon Krajačić, 7. c i Matija Stjepan Maradin, 7. razred.

Također je nagrađen i njihov projekt "Snježni prosinac".

Čestitamo prvacima i njihovim mentoricama Snježani Marković-Zoraja i Jasni Višnić!

 


U RH u GLOBE program uključeno je stotinjak škola. Na Državno natjecanje i smotru GLOBE 2014. pozvano je 24 OŠ i 17 SŠ koje su na međužupanijskim smotrama ostvarile najbolje rezultate. Državno natjecanje održano je u Trogiru 14. - 16. 5., a domaćin natjecanja bila je Osnovna škola kraljice Jelene u Solinu. Iz Međužupanijskog GLOBE centra Karlovac sudjelovalo je šest škola koje su postigle izvrsne rezultate.

U kategoriji projekata s temama iz atmosfere, hidrologije, biometrije i pedologije, nagrađeni su projekti OŠ Dubovac „Snježni prosinac“, OŠ Draganići „Kontinentalnost i maritimnost“ te Šumarska i drvodjeljska škola s projektom „Sunčevo zračenje i temperatura“.

Svi projekti objavljeni su na web stranicama http://public.carnet.hr/globe/

U kategoriji natjecanja osnovnih škola prvo mjesto osvojila je OŠ Dubovac i učenici: Lana Miličević, 7. r., Lovro Furač, 7. r., Leon Krajačić, 7. r., Matija Stjepan Maradin, 7. razred.

Odlično četvrto mjesto osvojila je OŠ Draganići iz Draganića, a peto mjesto OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog.

U kategoriji natjecanja srednjih škola prvo mjesto osvojila je Gimnazija Karlovac i učenici Josip Karas, 3. r., Josip Draženović, 3. r. i  Ena Đukanović, 3. razred.

Drugo mjesto osvojila je Šumarska i drvodjeljska škola i učenici Vladimir Ribičić, 4. r., Filip Trezner, 4. r., Izidor Lončarić, 3. r., Josip Vujanić, 3. razred.

Zahvalnicu su dobile i mentorice: S. Marković-Zoraja i J. Višnić iz OŠ Dubovac, A. Bujan iz OŠ Draganići, B. Komadina iz OŠ Banija, J. Žiža iz Gimnazije Karlovac, I. Čordašev  i M. Matvijev iz Šumarske i drvodjeljske škole, N. Ribarić i I. Mihaljević iz OŠ Ljubo Babić.

GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment, cjelovito učenje i opažanje za dobrobit okoliša) je međunarodni znanstveno-obrazovni program u kojeg je uključeno do 20 000  škola iz više od stotinu zemalja cijelog svijeta.

GLOBE je nastao nakon Skupa o Zemlji i Agende 21, u posljednjem desetljeću drugog milenija, u kojem je čovječanstvo suočeno sa spoznajom o nedvojbenim promjenama globalnog okoliša. GLOBE ostvaruje zamisao: „Misli globalno, djeluj lokalno.”

Uvođenje programa GLOBE regulirano je međudržavnim sporazumom koji su potpisali nositelji programa iz SAD-a i predstavnici hrvatske vlade.

Program GLOBE obuhvaća mjerenja i opažanja u području atmosfere, površinskih voda, tla i zemljišnog pokrova, a  temeljna je svrha programa GLOBE obrazovna. GLOBE program ima cilj nadopunjavanje postojećih nastavnih  programa biologije, kemije, geografije, matematike i informatike uz primjenu suvremenih tehnologija. Odgojna zadaća programa GLOBE je razvoj svijesti o potrebi očuvanja i zaštite globalnog i lokalnog okoliša, a ostvaruje se povezivanjem učenika i znanstvenika u cijelom svijetu radi dobrobiti okoliša.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju