preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652783
Ovaj mjesec: 1559
Ovaj tjedan: 312
Danas: 231
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

Zbivanja u školi i oko nje
UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023.
Irmelina Sablić / datum: 11. 7. 2022. 09:50

Sredstva za nabavu udžbenika osigurana su Državnim proračunom za obvezne i izborne nastavne predmete, sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018). 

Škola udžbenike posuđuje učenicima prema Naputku o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (NN, br.46/19) koji je propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Grad Karlovac će financirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola.

Dodatni obrazovni materijal za učenike razredne nastave – likovna mapa i zbirka zadataka iz matematike – učenici će nabavljati u dogovoru s učiteljicama na početku nastavne godine 2022./2023.

Za korisnike Socijalnog programa Grada Karlovca bit će osiguran, osim radnih bilježnica, i ostali dodatni obrazovni materijal (likovna mapa, nastavni listići, zbirka zadataka iz matematike te geografski atlas).

Za sljedeću školsku godinu potrebno je samostalno nabaviti sljedeće:

1. – 3. razred: Busy pads: radni listovi s dodatnim zadacima iz engleskog jezika

5. razred: Geografski atlas za osnovnu školu (izdavač: Hrvatska školska kartografija  i Školska knjiga d.d.)

5. – 8. razred: Likovna mapa (izdavač: Profil Klett d.o.o.)

Klikom na [OPŠIRNIJE] pogledajte popis udžbenika i radnih bilježnica po razredima koji će se koristiti u našoj školi u školskoj godini 2022./2023.


[OPŠIRNIJE]ZAHVALNICE ZA VOLONTERE KARLOVAČKOG VRTULJKA
Ana Sudarević / datum: 7. 7. 2022. 12:01

Učiteljice Josipa Biličić, Dijana Cerovac, Andrea Grkovski Zimet i knjižničarka Ana Sudarević danas su primile zahvalnice Društva Naša djeca Karlovac za vođenje radionica u sklopu manifestacije Karlovački vrtuljak. Zahvalnice je volonterima, voditeljima radionica i organizatorima, podijelio gradonačelnik Damir Mandić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila-Ljubenko.

Ovogodišnja manifestacija čiji je moto „Živimo zajedno, ali s razlikama“ deveta je po redu, a od 8. do 14. svibnja 2022. godine održano je pedesetak različitih radionica za djecu i mlade.


[OPŠIRNIJE]Popis učenika 1.razreda u šk. god. 2022./2023.
Maja Navijalić / datum: 1. 7. 2022. 11:02

Poštovani roditelji prvašića,

 

u prilogu možete pronaći popis učenika 1. razreda po razrednim odjeljenjima za šk.god. 2022./2023.


[OPŠIRNIJE]OSMAŠIMA PODIJELJENE SVJEDODŽBE
Andrea Grkovski-Zimet / datum: 30. 6. 2022. 19:47

Učenici osmih razrednih odjela danas su preuzeli svoje svjedodžbe. Svi su uspješno završili osnovnoškolsko obrazovanje i sad im predstoje upisi u srednje škole.

Kao učenici generacije za odličan uspjeh i uzorno vladanje nagrađeni su učenici Vito Brozović (8.a), Elena Požar (8.b), Antun Crnić (8.c) i Luka Runje (8.d). Nagradu im je uručila ravnateljica škole Irmelina Sablić.

Posebno su ponosni na svoje učenike razrednici Aleksandra Škrtić, Danijela Jakovljević, Andrea Grkovski-Zimet i Tihomir Mlinac.

Budućim srednjoškolcima želimo da i dalje budu uspješni te da odrastu u vrijedne, odgovorne i poštene ljude.

Ostale fotografije pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK PRVE FAZE ERASMUS+ PROJEKTA
Maja Lukić / datum: 30. 6. 2022. 18:48

Naš Erasmus+ projekt došao je do završetka prve faze u kojoj smo bili zaduženi za izradu nastavnih planova vezanih uz 17 ciljeva održivog razvoja. Uz profesore naše škole nastavne planove izrađivali su i kolege iz Makedonije i Bugarske. Nastavni su planovi testirani u našoj i u partnerskim školama. Pokazali su se interesantni, inovativni i primjenjivi u nastavi. Cilj svih nastavnih planova je razviti kod učenika vještine 21. stoljeća kao što su kreativnost, kritičko razmišljanje, komunikacija i kolaboracija, učeći o ciljevima održivog razvoja koji su nedjeljivi i povezuju dimenzije društva, gospodarstvo i  okoliš.

 

 


[OPŠIRNIJE]Idemo u školu!
Maja Navijalić / datum: 30. 6. 2022. 08:26

Poštovani roditelji, 

 

u nastavku možete pronaći prezentaciju sa održanog roditeljskog sastanka za roditelje budućih đaka prvaka. U prezentaciji se nalaze i popisi učenika pod šifrom koju ste dobili prilikom predbilježbe. Za sve dodatne informacije nazovite na broj 454-314. 

 

 


[OPŠIRNIJE]U PŠ VELIKA JELSA ODRŽANA RADIONICA „PUTOVANJE U SVEMIR“
Ana Županić / datum: 27. 6. 2022. 20:31

Dolazak u školu na nastavu nije jedini način provedbe vremena u školi. Da škola može biti zabavno i zanimljivo mjesto i izvan radnog vremena škole ideja je kojom su se vodile učiteljice sa PŠ Velika Jelsa.

Radionica je održana 8. lipnja sa početkom u 19:30h. Učenici su se zajedno sa roditeljima okupili ispred škole gdje je prvu aktivnost vodila učiteljica Ana Balaš Vulović.

Na novom školskom igralištu učenici su zajedno sa roditeljima odmjerili snage u brzini trčanja između čunjeva i preskakanju prepreka. Prva aktivnost provedena je uz mnoštvo smijeha i navijanja.


[OPŠIRNIJE]ZADNJI DANI NASTAVE OSMIH RAZREDNIH ODJELA I VIŠEDNEVNA EKSKURZIJA U DUBROVNIKU
Andrea Grkovski-Zimet / datum: 27. 6. 2022. 15:19

Osmaši uživali u zadnjim danima nastave

Ovogodišnji osmi razredni odjeli proveli su zadnje dane nastave u oproštaju sa svojim učiteljima, sportskim igrama i razrednim zabavama.
Igrao se nogomet između razrednih odjela, a i odbojka, nogomet i košarka s učiteljima. U prvoj nogometnoj utakmici između 8. c i 8. d pobijedio je 8. d. Drugi dan igrao se nogomet između učenika osmih razrednih odjela i učitelja. Učitelji su nogometnu utakmicu izgubili, ali su pobijedili u odbojci. Na razrednom pikniku uživao je 8. c.
Višednevna ekskurzija osmaša trajala je od 19. do 22. lipnja. Boravili su u Dubrovniku, a posjetili su Split i tvrđavu Klis, obišli staru jezgru grada Dubrovnika, kupali se na otoku Lokrumu, posjetili NP Mljet, a u povratku se vozili neretvanskim lađama po delti Neretve.

Fotografije pogledajte u albumu. 

Nakon povratka u Karlovac čeka ih podjela svjedodžbi i upisi u srednju školu.

Želimo im sreću i da odaberu svoj najbolji izbor za budućnost.


[OPŠIRNIJE]PRIMANJE NAJBOLJIH UČENIKA KOD GRADONAČELNIKA

20.lipnja 2022. u Velikoj vijećnici Grada Karlovca, upriličen je prijem za najbolje učenike OŠ Dubovac. Učenici koji su bili pozvani natjecali su se na Državnim natjecanjima iz gimnastike, plesa, atletike, tehničke kulture, GLOBE programa i informatike. Gradonačelnik je pozdravio sve učenike i čestitao im na uspjehu, a osobito učenicima koji su osvojili 1.mjesto i zavrijedili Oskar znanja. To je učenik Maksim Stanković-Šprajc koji je osvojio 1.mjesto na Državnom natjecanju iz tehničke kulture, a njegove mentorice su bile Biserka Papa - Neskusil i Suzana Šnajdar iz ZTK. Učenici Anja Klokočki, Josip Frenčina i Maksim Stanković-Šprajc koji su osvojili 1.mjesto na Državnom GLOBE natjecanju, a mentorice su bile Snježana Marković-Zoraja i Jasna Višnić. Osobito je pohvaljen učenik Maksim Stanković-Šprajc koji je osvojio 2 Oskara znanja.  Na prijemu su još bili i učenik Nikola Baniček koji je osvojio 2. mjesto na Državnom natjecanju iz tehničke kulture. Mentor je bio Mihael Vučić. Josip Ferenčina u kategoriji tehnička kultura, drugo Državno natjecanje. Mentorica je bila Biserka Papa- Neskusil. Maksim Stanković - Šprajc bio je i na trećem Državnom natjecanju iz informatike. Mentorica je bila Kristina Fratrović.  Vrijedne sportske rezultate ostvarili su učenici naše škole Filip Štedul, Vito Radaković, Andrija Crkvenac, Aaron Funtek, Marko Škrtić kategorija, TZK gimnastika. Mentorica je bila Marija Lukežić - Štedul. Nadia Simić, Lara Brezovec, Lara Petrić, Josipa Ribičić, kategorija, TZK umjetnički ples. Mentorica je bila Alenka Belčić. Paula Bajt kategorija TZK atletika. Mentorica je bila Alenka Belčić. Borna Cindrić, Antonio Matovina, Niko Budimir kategorija, TZK atletika. Mentorica je bila Marija Lukežić - Štedul. Grad Karlovac je tom prigodom i nagradio učenike vrijednim nagradama.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI ISPITI
Anita Brozović / datum: 20. 6. 2022. 14:19

Poštovani roditelji i učenici osmih razreda. Razrednici su vas već u petak obavijestili  da možete pristupiti rezultatima Nacionalnih ispita. Ovdje samo ponavljamo obavijest te donosimo upute za pristup u slučaju da je netko imao problema prilikom ulaska u aplikaciju (upute se nalaze u privitku).

Redovnim učenicima osmoga razreda i učenicima koji se školuju prema redovitom programu uz individualizirane postupke rezultati nacionalnih ispita bit će dostupni putem Carnet Delta aplikacije za analitiku učenja (https://delta.e-skole.hr/) od 17. lipnja 2022. u 14 sati.

Učenici Carnet Delta aplikaciji za analitiku učenja pristupaju svojim AAI identitetom.

Izrada izvještaja o rezultatima učenika osmoga razreda koji se školuju prema redovitom programu s prilagodbom sadržaja i individualiziranim postupcima zahtjeva posebnu tehničku prilagodbu. Tim će učenicima  rezultati bit dostupni, također u Carnet Delta aplikaciii za analitiku učenja najkasnije do kraja mjeseca lipnja.

Izvještaji s osnovnim podatcima o rezultatima nacionalnih ispita osmoga razreda na razini škole bit će dostupni ravnatelju škole do kraja lipnja također putem Carnet Delta aplikacije za analitiku učenja.

Podrobnije izvještaje o rezultatima nacionalnih ispita na razini škole Centar će dostaviti školama tijekom rujna.


[OPŠIRNIJE]OSKAR ZNANJA

13.lipnja 2022. upriličena je manifestacija Oskar znanja u organizaciji AZOO. Na Oskar znanja svake godine pozivaju se učenici koji su osvojili prvo mjesto na Državnom natjecanju.

Iz OŠ Dubovac, prvo mjesto na Državnom natjecanju  GLOBE, osvojila je ekipa OŠ Dubovac u sastavu Maksim Stanković-Šprajc 7.r, Josip Ferenčina 6.r i Anja Klokočki 8.r. Mentorice učenika bile su Snježana Marković-Zoraja i Jasna Višnić.

Učenik Maksim Stanković – Šprajc 7.r dobio je i drugi Oskar znanja osvojivši prvo mjesto na Državnom natjecanju iz Tehničke kulture u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve. Mentorice učenika bile su Biserka Papa – Neskusil i Suzana Šnajdar iz Zajednice tehničke kulture.

Ostale fotografije pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Knjižnica za mlade – predstavljanje GLOBE projekata s Državne smotre GLOBE 2022.
Snježana Marković Zoraja / datum: 19. 6. 2022. 14:25

13.lipnja u Knjižnici za mlade, održan je javni skup za učitelje, učenike i roditelje. Skupu su nazočile ravnateljice škola te gđa. Renata Kučan iz Ureda za društvene djelatnosti pri Gradu Karlovcu.

Na javnom skupu učenici su predstavili nagrađene projekte na Državnoj smotri GLOBE koja se održala od 10.-12.5.2022. u Sv.Martinu na Muri.

Učenici OŠ Dubovac prezentirali su nagrađeni projekt „Marmontova aleja“, učenici OŠ Banija „Mikroplastika u Kupi“, učenici OŠ Mahično projekt „Fizikalno – kemijska svojstva vode i životinje Trepotovih bajera“.

I učenici srednjih škola prezentirali su svoje projekte. Učenici Gimnazije Karlovac prezentirali su projekt „Tko se želi klizat još?“, a učenici Šumarske i drvodjeljske škole prezentirali su projekt „Prognozirajmo vrijeme pomoću GLOBE podataka“.

Roditelji, učitelji i ravnatelji čestitali su učenicima na uspjesima postignutima na Državnom natjecanju i smotri GLOBE, a interes za rad učenika pokazao je i Ured za društvene djelatnosti jer su svi projekti vezani za očuvanje okoliša u Gradu Karlovcu te za rad lokalne zajednice na dobrobiti okoliša.

Fotografije pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]SPORTSKO LJETO 2022.
Ivana Benković / datum: 17. 6. 2022. 10:06

Poštovani,

tijekom ljetnih praznika Karlovačka športska zajednica organizirati će besplatne treninge za učenike osnovnih škola. 

Sportsko ljeto održat će se u dva dijela: I. dio od 23.6. do 8.7.2022., II. dio od 22.08. do 2.9.2022. godine.

Sportsko ljeto 2022. je predviđeno za svu djecu koja žele isprobati veći broj sportova, naučiti njihove osnove i pravila te žele aktivno ispunjen dan sa mnoštvom različitih aktivnosti. Tijekom ljetnih praznika, uz stručno vodstvo trenera, odvijat će se sportsko-rekreacijske aktivnosti u raznim sportovima.

Raspored događanja je u prilogu. 


[OPŠIRNIJE]PIDŽAMA DAN U 2.C
Maja Čaić / datum: 16. 6. 2022. 11:57

Učenici i učiteljica 2.c razreda su dana 13. lipnja, povodom sata Hrvatskoga jezika i priče koju su čitali, “Hana i Janko i slučaj odlutale pidžame”, donijeli pidžame u školu i na taj način se pokušali približiti likovima priče i dodatno se uživiti u samu tematiku.

Nakon čitanja zaigrali smo igru “Kockama pričalicama”. Tako smo obradili glavne i sporedne likove, tematiku priče, mjesto i vrijeme radnje, ali smo imali i druge zanimljive zadatke kao što su smisliti novi početak priče, novi završetak priče, unijeti nove likove u priču, osmisliti rečenice koje će promijeniti temu priče i sl.

Za sam kraj su dodali novi lik u priču i napravili kratki strip.


[OPŠIRNIJE]PRVI DAN ŠKOLE U PRIRODI
Anita Brozović / datum: 7. 6. 2022. 22:12

Prvi dan Škole u prirodi prošao je igri i veselju. Prvi dan kupali smo se u moru, sudjelovali u veseloj olimpijadi, igrali nogomet, plesali. Danas dan počinjemo kupanjem i školom penjanja.Slike su u prilogu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU PRVAŠIĆA
Maja Navijalić / datum: 7. 6. 2022. 15:14

Roditeljski sastanak za roditelje učenika prvog razreda u šk. god. 2022./2023. održat će se u srijedu29. lipnja 2022. u 18:00 u OŠ Dubovac, Primorska 9. Sastanak je za roditelje učenika koji će polaziti i matičnu i područnu školu. 

 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA
Ana Sudarević / datum: 1. 6. 2022. 12:07

Vrijedni Bajkoljupci, učenici 4. a razreda, uvježbali su igrokaz Ekoshow te ga izveli za učenike razredne nastave u obje smjene. Povod je Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja.

Osim poučnog i razigranog igrokaza, učenici su pripremili i ples, jer kakav je to show bez pjesme i plesa, koji su otplesali uz pjesmu Lijepa naša Hrvatska. Osim glumaca, zaplesala je i publika, a ovo veselo i zanimljivo druženje završilo je porukom svih sudionika: Više cvijeća, manje smeća!


[OPŠIRNIJE]IZLET U BAJKE S MARGARETOM PERŠIĆ
Ana Sudarević / datum: 31. 5. 2022. 10:09

Načulili smo uši, otvorili oči i srca pa su pred nama oživjeli kraljevi, princeze, zmajevi i mudraci... gradile se leteće barke, skidale zvijezde s neba, putovalo se “iza sedam mora i sedam gora”... ispunjavala su se proročanstva, nemoguće je postalo moguće...

Margareta Peršić, profesionalna pripovjedačica bajki, održala je za učenike razredne nastave šest nastupa u dva dana. A svaki je nastup prštao energijom, pozitivnim mislima, dobronamjernim porukama i poukama. Osima Margarete, na improviziranoj pozornici (u učionici, na igralištu, u školskoj knjižnici), našli su se učenici i učitelji koji su joj pomogli oživjeti brojne likove i raznorazne situacije.

 

Veseli i zadovoljni, emocionalno bogatiji, pamtit ćemo ova druženja uz poziv dragoj Margareti da nas što prije opet posjeti.


[OPŠIRNIJE]DAN DRŽAVNOSTI
Irmelina Sablić / datum: 27. 5. 2022. 22:15

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici!

U ponedjeljak, 30. svibnja 2022.godine, obilježava se Dan državnosti Republike Hrvatske. Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. 

Učenici u ponedjeljak nemaju nastavu te se u školske klupe vraćaju u utorak, 31. svibnja, prema redovnom rasporedu. 


[OPŠIRNIJE]STOP MOTION SCENA
Andrea Grkovski-Zimet / datum: 26. 5. 2022. 20:39

Na Maloj sceni Hrvatskoga doma održano 3. izdanje festivala Stop Motion Scena

Dubovačko Božićno drvce dobilo posebno priznanje

Stop Motion Scena je mali festival stop animacije koji organizira Kinoklub Karlovac u partnerstvu sa Savezom udruga KAoperativa. Ove godine prijavljena su 42 animirana filma nastala stop animacijom.

Na festivalu su sudjelovali učenici 6. c i 6. d OŠ Dubovac pod mentorstvom učiteljice Andree Grkovski-Zimet. Lucija Crnić i Lana Movre snimile su film Božićna čestitka, Josip Ferenčina pokazao je kakve su Trolove nevolje, a Karlo Gašparović redatelj je filma Druženje prijatelja. Posebno priznanje dobili su Roko Ante Dijačić i Vito Radaković za film Božićno drvce.

Uz projekciju svih prijavljenih filmova održana je i pokazna radionica stop animacije. Nagrađene filmove s festivala i učenika OŠ Dubovac možete vidjeti na poveznicama:

Stop Motion Scena

Filmovi OŠ Dubovac


[OPŠIRNIJE]3. KARLOVAČKI MARATON PRIČA
Ana Sudarević / datum: 25. 5. 2022. 10:30

Učenice 4. b razreda Ana, Lana G., Mia, Lana J. i Lucija osvojile su treće mjesto na ovogodišnjem Maratonu priča, u konkurenciji 31 literarnog rada iz cijele Karlovačke županije.

Svoju nagrađenu priču Spašavanje Šabana i šume Ozbarove pročitale su na završnoj svečanosti koja je održana u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u ponedjeljak 23. svibnja. Tom prigodom, naše mlade autorice nagrađene su i prigodnim poklonima.

Čestitke autoricama i mentorici Nataši Trajanovski!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE MODELARSKA LIGA
Mihael Vučić / datum: 22. 5. 2022. 23:13

U Osnovnoj školi Grabrik je 14.5. održano županijsko natjecanje Modelarska liga. Radom u parovima, učenici su izrađivali kutiju-kuću sa pomičnim dijelom od šperploče. Pritom su trebali pokazati točnost i preciznost prilikom piljenja, brušenja i lijepljenja dijelova u složenu tvorevinu.

Učenici 6. razreda Josip Ferenčina i David Poturica zauzeli su 6. mjesto. Njihova mentorica je Biserka Papa-Neskusil, učiteljica tehničke kulture. Učenici 8. razreda Tin Jarnjević i Anja Klokočki zauzeli su 8. mjesto. Njihov mentor je Mihael Vučić, učitelj tehničke kulture i informatike.

Čestitamo im na uspjehu!


[OPŠIRNIJE]GLOBE- 1.MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU
Snježana Marković Zoraja / datum: 21. 5. 2022. 23:07

Učenici OŠ Dubovac osvojili prvo mjesto na Državnom natjecanju GLOBE.

U Sv.Martinu na Muri održano je Državno natjecanje i smotra GLOBE od 10.-12.5.2022.godine.

Nakon Međužupanijske smotre, učenici Anja Klokočki, Maksim Stanković-Šprajc i Josip Ferenčina, plasirali su se na Državno natjecanje i smotru.

U kategoriji GLOBE natjecanje ispituju se znanja iz područja meteorologije, biologije, hidrologije, geografije i informatike. Učenici OŠ Dubovac dominirali su u znanju te su premoćno osvojili 1. mjesto.

U kategoriji GLOBE smotra, učenici su predstavili svoj istraživački projekt „Marmontova aleja“ u sekciji Pokrov te je projekt nagrađen kao najbolji u tom području.

Mentorice učenicima bile su Snježana Marković-Zoraja i Jasna VIšnić.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - UPIS/ISPIS POHAĐANJA NASTAVE IZBORNOG PREDMETA
Anita Brozović / datum: 19. 5. 2022. 13:24

Poštovani roditelji/skrbnici,

u prilogu se nalazi obrazac za upis / ispis pohađanja nastave izbornog predmeta.

Izborni predmeti u osnovnoj školi su:
1. Vjeronauk (1.- 8. razred)
2. Informatika (1.-4., 7.-8. razred / u 5. i 6. razredu Informatika je obavezna)
3. Njemački jezik (4.-8. razred)
 
U slučaju da svoje dijete želite ispisati iz određenog predmeta, popunjen zahtjev (nalazi se u prilogu) predajte razredniku ili u tajništvu škole do 30.6.2022.
 
Zahtjevi pristigli izvan roka neće se razmatrati.

Prema članku 27. stavku 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 64/20), učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti Učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. 


[OPŠIRNIJE]PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA
Tihana Cvitak Marinković / datum: 13. 5. 2022. 15:42

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi naši učenici, 

od iznimne nam je važnosti biti humanitarni pa smo tako krajem ožujka s vama podijelili ideju da skupljamo plastične čepove kako bismo pomogli oboljelima od leukemije i limfoma. 
Od novca prikupljenog njihovom reciklažom sufinancira se nabava skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. U vrlo kratkom periodu naš plan smo i realizirali, a rezultat je očigledan! Čepove smo skupili i dostavili u Glazbeni paviljon u četvrtak, 12. svibnja. 
Veliko hvala na odazivu i suradnji!
Želja nam je čepove skupljati i dalje jer ova akcija današnjim danom ne prestaje. Prekrasno je biti humanitaran te nastavljamo u tom smjeru. Učimo djecu pravim vrijednostima, budimo jedni drugima uzor, budimo zajednica! 
 

[OPŠIRNIJE]KARLOVAČKI VRTULJAK OPET SE VRTI U NAŠOJ ŠKOLI
Ana Sudarević / datum: 13. 5. 2022. 15:17

Nastavljamo tradiciju sudjelovanja na Karlovačkom vrtuljku. Ove godine za naše učenike pripremljene su dvije radionice, “Cvjetni valcer” i "Zvijezda ilirska".

Učiteljice Josipa Biličić, Dijana Cerovac i knjižničarka Ana Sudarević pripremile su i održale dvije radionice “Cvjetni valcer” za učenike 3. c i 3. d razreda. Središnji pojam bilo je proljeće, točnije, proljetnice, o kojima su učenici pisali i čitali, potom ih izrađivali od salveta, a na kraju su s njima i zaplesali u školskom dvorištu na skladbu Petra Iljiča Čajkovskog “Valcer cvijeća”.

Učenici 8. c sudjelovali su u radionici Zvijezda ilirska. Podijeljeni u pet skupina, zadatak je bio obići pet adresa u Zvijezdi koje su vezane za događaje ili ljude tijekom ilirskog pokreta u Karlovcu: npr. rodnu kuću Dragojle Jarnević, kuću u kojoj je osnovano Ilirsko čitanja društvo, kuću u kojoj je Ivan Mažuranić napisao ep Smrt Smail-age Čengića. Na nastavnom listiću učenici su ucrtali u plan grada sve lokacije, očitali QR kodove i saznali sve o poznatim karlovačkim ilircima i dogadjajima u Karlovcu tijekom hrvatskog narodnog preporoda.


[OPŠIRNIJE]TRADICIONALNO DRUŽENJE AUTORICE I ŠESTAŠA
Ana Sudarević / datum: 12. 5. 2022. 13:17

Naša draga sugrađanka, književnica Bojana Meandžija, uvijek rado prihvaća poziv za gostovanje u našoj školi. Možemo reći da se već radi o lijepoj tradiciji njezinih sudjelovanja na satovima lektire u šestim razredima na kojima učencima predstavlja svoj roman Trči! Ne čekaj me... Sjajno je to iskustvo i odlična prilika za razgovor s autoricom djela koje učenici rado čitaju, posebno zbog činjenice da se radnja odvija u njihovom gradu. 
I ove školske godine Bojana je održala četiri susreta, dva uživo, dva online. No svi su bili jednako kvalitetni, zanimljivi i poticajni. A učenici su imali priliku slušati Bojaninu priču te joj postavljati brojna pitanja, o samom romanu, o njezinom djetinjstvu, o sadašnjem životu i radu te o budućim djelima.
Već sada se radujemo sljedećim druženjima.


[OPŠIRNIJE]RODITELJSKI SASTANAK ZA 4.RAZRED
Anita Brozović / datum: 11. 5. 2022. 22:39

Jučer su u našoj školi održani sastanci za roditelje učenika četvrtih razreda. Pedagoginja škole roditelje je ukratko obavijestila o Nacionalnim ispitima za vanjsko vrednovanje koje su prošli tjedan pisali učenici osmih razreda, a iduće godine će ih u razdoblju od 10. listopada do 12. listopada pisati učenici koji trenutno pohađaju 4. razred. Roditeljima su podijeljene informativne brošure.

Pedagoginja je održala predavanje s uputama za boravak u Školi u prirodi. Roditeljima su podijeljeni materijali (anketa i preporuke), no svejedno ih ponovo stavljamo i na mrežnu stranicu škole (u privitku). Nakon zajedničkog dijela roditeljskog sastanka (4.a i 4.d; 4.b i 4.c) razredne učiteljice nastavile su sastanak s roditeljima svojih učenika na kojemu su predstavile plan rada za veseli tjedan u Selcu te su obradile ostale individualne teme koje su u posebnom predmetu interesa određenih razreda.

[OPŠIRNIJE]64. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA
Mihael Vučić / datum: 10. 5. 2022. 23:48

Kad zažmiriš i jako poželiš, tada svaka želja i svaki san postaju ostvarivi. Upravo to su i ove godine dokazali učenici Osnovne škole Dubovac koji su svojim znanjem, vještinama, hrabrošću i upornošću ostvarili izuzetne rezultate na 64. državnom Natjecanju mladih tehničara koje se održalo od 2.5. do 4.5. u prekrasnom pitoresknom jadranskom biseru – Primoštenu.

Maksim Stanković Šprajc, učenik 7. razreda je sa svojim mentoricama Biserkom Papa-Neskusil, učiteljicom tehničke kulture i Suzanom Šnajdar (iz Zajednice tehničke kulture grada Karlovca) osvojio 1. mjesto, a time i ponosnu titulu državnog prvaka u kategoriji 'Robotsko spašavanje žrtve'. Također, Nikola Baniček, učenik 7. razreda je u kategoriji 'Strojarske konstrukcije' osvojio visoko 2. mjesto konstruirajući vodenu pumpu s pogonom na vjetar. Njegov mentor je učitelj tehničke kulture Mihael Vučić. Isto tako, učenik 6. razreda Josip Ferenčina je, gradeći maketu moderne kuće, sa svojom mentoricom Biserkom Papa-Neskusil osvojio 10. mjesto u kategoriji 'Graditeljstvo'.

S ovakvim sjajnim rezultatima Osnovna škola Dubovac ponovno dokazuje koliko ju talentiranih i nadarenih učenika pohađa i čestita učenicima i njihovim mentorima na ovakvim zaista zapaženim i vrijednim rezultatima te ovime zaokružuje niz ranije stečenih nagrada i ponosno nosi epitet karlovačkog srca koje kuca za sve njih.


[OPŠIRNIJE]DRUŽINA SINJEGA GALEBA U ZAVRŠNICI VELIKOG PROJEKTA
Ana Sudarević / datum: 10. 5. 2022. 13:04

U petak 6. svibnja 2022. godine u Zagrebu je održana završna svečanost projekta Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige. Radi se o projektu međunarodne razine u koji smo se uključili čitajući jednu zaboravljenu knjigu iz naše školske knjižnice – Družina Sinjega galeba Tone Seliškara.

Svečanost je održana u kinu Tuškanac na kojoj je iz naše škole prisustvovalo četvero učenika 6. b razreda, njihova razrednica Antonia Colnar Mance i knjižničarka Ana Sudarević. Svoje projektne aktivnosti predstavili smo video zapisom. (više pogledajte OVDJE!) Osim toga, za sve sudionike pripremili smo prigodne suvenire koje smo podijelili prije i nakon programa. Bili smo jedna od ukupno 30 škola u Republici Hrvatskoj koja se uključila u ovaj projekt.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE "SIGURNO U PROMETU"
Biserka Papa-Neskusil / datum: 9. 5. 2022. 22:32

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu u poznavanju prometnih pravila i vožnje bicikla održano je u OŠ Vojnić 29. travnja 2022. godine.
Ekipu naše škole predstavljali su učenici 5. d razreda: Tena Vučetić, Bruna Briški, Neven Rade i Roko Palajsa te su osvojili 11. mjesto. Najbolja u pojedinačnom poretku bila je Bruna Briški koja je osvojila 6. mjesto. Mentorica učenika bila je učiteljica Tehničke kulture Biserka Papa – Neskusil. Natjecanje se održava u organizaciji AZOO i Hrvatskog autokluba s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI ISPITI ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA
Anita Brozović / datum: 28. 4. 2022. 10:47

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

u prilogu se nalazi vremenik pisanja Nacionalnih ispita, potreban pribor za pisanje i održavanja nastave u vrijeme istih. 


[OPŠIRNIJE]2.C RAZRED POSJETILA KNJIŽEVNICA I. FRANCIŠKOVIĆ-OLROM
Maja Čaić / datum: 28. 4. 2022. 09:50

U srijedu, 27.4.2022. našu školu je posjetila književnica Ivana Francišković-Olrom. Održala je književni susret s učenicima 2.C razreda.

Gospođa Francišković-Olrom je na vrlo zanimljiv, duhovit i razigran način pročitala par svojih priča za djecu kao što su “Čudak Šumek”, “Prgava Vera” i “Pohapanac”.

Predstavila je i svoju najnoviju slikovnicu “Janko i sjemenka”.  Učenici su bili vrlo zainteresirani i veselog rapoloženja.


[OPŠIRNIJE]UČENICI DRUGIH RAZREDA U POSJETU GRADSKOJ KNJIŽNICI
Davorka Časni / datum: 28. 4. 2022. 09:45

Dana 25.4.2022. učenici 2.a i 2.b razreda naša škole posjetili su Gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić.

Na dječjem odjelu knjižnice srdačno ih je dočekala autorica priče Janko i sjemenka, Ivana Francisković Olrom.

Priču koja govori o mladom vepru Janku koji odrasta u sve zagađenijoj šumi, pročitala im je sama autorica.


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI ISPITI
Anita Brozović / datum: 26. 4. 2022. 10:07
Poštovani roditelji i dragi osmaši,
 
idući tjedan pred nama je veliki izazov - pisanje nacionalnih ispita. 
 
U prilogu se nalazi brošura za roditelje i brošura za učenike. Ovaj tjedan će vas na satovima razrednika posjetiti pedagoginja te vam i usmeno objasniti sve ovo što piše u brošuri.
 
Detalje o organizaciji provedbe ispita i o načinu održavanja redovne nastave dobit ćete u srijedu (oglasna knjiga, informacije razrednika, mrežna stranica škole).

[OPŠIRNIJE]VRIJEME USKRSA
Ivana Benković / datum: 13. 4. 2022. 15:10

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici!

Danas, srijeda, 13. travnja, je posljednji nastavni dan prije proljetnog odmora učenika. Proljetni odmor učenika počinje 14. travnja, a završava 22. travnja. Nastava počinje 25. travnja 2022. godine po sljedećem rasporedu: A smjena prijepodne, B smjena poslijepodne.

Svim našim učenicima i njihovim obiteljima želimo radosne, ugodne i mirne uskrsne blagdane te sretan i blagoslovljen Uskrs!


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA POMOĆ
Ivana Benković / datum: 11. 4. 2022. 20:48

I naša škola se uključila u humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa prikupljanja pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine. Donacije su se prikupljale od utorka, 5.travnja, do petka 8.travnja. Tijekom navedenih dana, učenici i roditelji su u velikoj količini donijeli namirnice i higijenske potrepštine prema popisu kojeg smo dobili od Crvenog križa Karlovac. 

Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji i još jednom pokazali veliko srce i spremnost za pomoć.

Kako je teklo prikupljanje pomoći, pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]USUSRET DANU PLANETA ZEMLJE- 22.4.
Snježana Marković Zoraja / datum: 10. 4. 2022. 20:21

Budući da Dan planete Zemlje, 22. travnja, pada na dan kad su učenici na proljetnom odmoru, u našoj školi obilježavali smo taj dan kroz desetak dana. Od 4. travnja provode se različite aktivnosti u okolišu naše škole. Uz pomoć domara uređeni su grmovi, očišćen je sav otpad, posađene su sadnice cvijeća u spiralni vrt te novi grmovi (aronija, lavanda i ružmarin). Klupe ispred škole su uređene i obojane. Postavljena je nova meteorološka GLOBE kućica gdje će učenici moći učiti o atmosferskim čimbenicima u sklopu prirodoslovnih predmeta. U radovima su sudjelovali učenici od 6. do 8.razreda. 

Fotografije pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]OSMAŠI U VUKOVARU
Anita Brozović / datum: 8. 4. 2022. 23:21

U ponedjeljak 4.4.2022.  učenici osmih razreda posjetili su Vukovar.

Nakon noćne vožnje, dolaskom u Grad Heroj, uslijedio je bogati program dinamičnog tijeka.
Učenici su posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put- put spasa, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet i Borovo. Posjetili su i Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar te Župu sv. Filipa i Jakova.
Na kraju sadržajima bogatog programa učenici su imali i malo slobodnog vremena za šetnju prekrasnim baroknim gradom uz Dunav.
Kroz ovaj su posjet učenici puno toga naučili, a još više spoznali koliko su bila teška ratna vremena i koju je žrtvu Vukovar dao za slobodu Lijepe Naše. Mogli osjetili sjetu i tugu zbog svih žrtava, ali istodobno i sreću i ponos što zahvaljujući herojima danas živimo u miru i slobodi. 
 
"Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.", Siniša Glavašević 1991. godine iz Vukovara.

[OPŠIRNIJE]Posjet Gradskom muzeju
Snježana Marković Zoraja / datum: 8. 4. 2022. 22:36

Učenici 7.d u Muzeju Grada Karlovca na predavanju i radionici  „Čudesni svijet pčela“

U organizaciji Gradskog muzeja za učenike 7.d održano je predavanje i  radionica „Čudesni svijet pčela“. Učenici su bili u pratnji profesorice Snježane Marković-Zoraja. Najprije su slušali predavanje profesora biologije, a zatim su kroz radionicu izradili dvije kućice za pčele. Iako se u nastavi biologije uči o važnosti pčela u životnoj zajednici, učenici su se još detaljnije upoznali s važnosti pčela u ekosustavu. Jednu kućicu za pčele, učenici su donijeli u školu i bit će postavljena u okolišu škole nedaleko od meteorološke GLOBE postaje. Učenici su rado sudjelovali, bili su vrlo aktivni i zainteresirani. Na ovaj način, uspjeli smo nakon duljeg vremena organizirati nastavu biologije izvan školske ustanove.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE
Kristina Fratrović / datum: 8. 4. 2022. 20:31

Na temelju članka 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno - obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 64/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave dana 7. travnja 2022. donosi javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

Obrazac se nalazi u privitku. 

Ponude možete poslati poštom na adresu: OŠ Dubovac, Primorska 9, 47000 Karlovac. Rok za dostavljanje ponuda je 19. travanj 2022. do 15:00 sati


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Anita Brozović / datum: 6. 4. 2022. 20:07

U petak 18. 3. obilježili smo Dan škole provodeći integrirani dan s temom MIRA.

Vodili smo se mišlju kako u teškim i ratnim vremenima treba naglašavati važnost i vrijednost mira i tolerancije, uvažavanja i ljubavi.

Učenici razredne nastave uz pomoć učiteljica izrađivali su plakate s porukama o miru, o pravima djece, uredili su pano s lijepim željama. Neki su razredi dan proveli uživajući u skladu i miru prirode, folklorna skupina uvježbavala je već usvojene razigrane točke, a počeli su usvajati i prve korake ukrajinskih tradicionalnih plesova i pri tome su se dobro zabavili. Održana je i likovna radionica čiji je rezultat predivni rad naslovljen „Mir je moj đir“, a izradili su ga učenici 2-ih, 3-ih i 4-ih razreda škole u Nemčićevoj.

Učenici predmetne nastave imali su natjecateljski dio igrajući nogometnu utakmicu, u razredima je bilo jednako tako vrijedno i uspješno. Izrađivani su plakati s porukama mira, slušali su pjesme, čitali su pjesme s tematikom mira te su se i sami okušali u pisanju činkvina koje su poslije preoblikovane u QR kod. Jedan je razred obavio i izvanučionički posjet obližnjoj replici Vukovarskog vodotornja i spomeniku Četiri rijeke posvećenomu hrvatskim braniteljima. Održani su satovi s temom Mir u srcu i književnim djelima te Nobelovci za mir.

U holu škole postavljena je i izložba fotografija naših učenica.

U prilogu su fotografije koje dočaravaju samo djelić ugodne i mirne, ali i radne atmosfere.

Također, učenici naše škole odazvali su se akciji Karlovačke županije „Baloni za Ukrajinu“ , a slike su također u prilogu.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE PROSLAVLJEN SPORTSKIM IGRAMA
Nataša Trajanovski / datum: 23. 3. 2022. 13:44

Učenici škole u Nemčićevoj ulici, Dubovac II, Dan Škole su obilježili u petak 18.3.2022. izlaskom iz učionica.

Na igralištu Magazin Borlin razredne ekipe odmjerile su snage u potezanju konopca, skakanju u vreći, skakanju u paru zavezanih nogu, nošenju loptice na podlošku i štafetnoj igri na poligonu prepreka.

Bilo je veselo i srčano, a sve su se ekipe, uz glasno bodrenje, zalagale najjače što mogu.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE
Kristina Fratrović / datum: 22. 3. 2022. 23:09

Na temelju članka 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno- obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 64/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave dana 22. ožujka 2022. donosi javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

Obrazac se nalazi u privitku.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE
Ivana Benković / datum: 11. 3. 2022. 20:49

NAJUSPJEŠNIJA OŠ DUBOVAC S TRI PRVA MJESTA

U Osnovnoj školi Švarča 4.ožujka 2022. godine održano je županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Sudjelovalo je 111 učenika u 12 kategorija, a pobjednici u svakoj od njih predstavljati će Karlovačku županiju na 64. Državnom natjecanju mladih tehničara.

Našu školu predstavljalo je osam učenika koji su postigli izvrsne rezultate. Josip Ferenčina bio je najbolji u kategoriji – Graditeljstvo, Maksim Stanković Šprajc bio je najbolji u kategoriji – Robotsko spašavanje žrtve, mentorice Biserke Papa – Neskusil. Nikola Baniček bio je najbolji u kategoriji - Strojarske konstrukcije, mentora Mihaela Vučića. Petra Veseljić u kategoriji – Obrada materijala te Mislav Petrić u kategoriji – Fotografija osvojili su svatko u svojoj kategoriji 2. mjesto, mentor  Mihael Vučić.  Maks Findrik u kategoriji – Maketarstvo i modelarstvo osvojio je 6. mjesto, David Poturica u kategoriji - Modelarstvo uporabnih predmeta osvojio je 4. mjesto, a Ela Koller u kategoriji – Elektrotehnika osvojila je 12. mjesto, mentorica Biserka Papa - Neskusil.

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu!

Fotografije možete pogledati pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 8. 3. 2022. 11:46

U OŠ Banija održano je Županijsko natjecanje iz kemije 4.ožujka 2022.godine. Na Županijsko natjecanje plasiralo se devet učenika iz OŠ Dubovac. Ukupno je na Županijsko natjecanje pozvano 15 učenika iz sedmog razreda i 15 učenika iz osmog razreda. 

U kategoriji sedmih razreda, učenik Dejan Zatezalo osvojio je 1. mjesto, učenica Hana Grčić osvojila je 3.mjesto, David Poturica 5.mjesto, Bruna Belavić i Franka Bišćan 7.mjesto.

U kategoriji osmih razreda, učenik Vedran Mihalić osvojio je 1.mjesto, Matej Pleskina 4.mjesto, Matej Pavičić 8.mjesto i Luka Runje 9.mjesto.

Najboljim učenicima uručeni su pokloni.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Ivana Benković / datum: 4. 3. 2022. 20:00

Na temelju članka 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno- obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 64/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave dana 4. ožujka 2022. donosi javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

Obrazac se nalazi u privitku. 

Ponude možete poslati poštom na adresu: OŠ Dubovac, Primorska 9, 47000 Karlovac. Rok za dostavljanje ponuda je 16. 03. 2022. do 15:00 sati


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Ivana Benković / datum: 22. 2. 2022. 18:12

Na temelju članka 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno- obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 64/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave za učenike 7.a i 7.b razreda dana 22. veljače 2022. donosi javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

Ponude možete poslati poštom na adresu: OŠ Dubovac, Primorska 9, 47000 Karlovac do 03. 03. 2022. godine do 12 sati.

Obrazac se nalazi u privitku. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Ivana Benković / datum: 22. 2. 2022. 18:09

Poštovani, 

u utorak, 22. veljače 2022. godine, je održan sastanak Povjerenstva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave za učenike 7.a i 7.b razreda Osnovne škole Dubovac. 


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2022.
Ana Sudarević / datum: 21. 2. 2022. 10:17

Gradska smotra Lidrano 2022. održana je 15. veljače u Zorin domu. Naša škola imala je PET predstavnica u dvije kategorije - literarni rad (autorice: Jana Žilić, Lara Brezovec i Tia Tonković) i samostalna scenska izvedba (Stella Lenuzzi Šuper). One su nastupile u pratnji svojih mentorica Dubravke Mužar i Ivančice Šebalj.

Prema izboru povjerenstva za literarni izričaj od šest pozvanih učenika na županijsku razinu, čak tri su naše učenice. Među najboljim literarnim radovima našli su se tekstovi Jane Žilić, Lare Brezovec i Tije Tonković.

Čestitamo svim sudionicama, a pozvanima želimo da ponove uspjeh na županijskoj razini.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ KEMIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 19. 2. 2022. 20:51

3.veljače 2022. godine održano je školsko natjecanje iz kemije. U sedmom razredu, natjecanju je pristupilo 16 učenika, a u osmom razredu 9 učenika. Nakon objavljenih rezultata sa školskog natjecanja, ubrzo su stigle liste pozvanih učenika na Županijsko natjecanje iz kemije koje će se održati  4.ožujka 2022. godine u OŠ Banija.
U privitku možete vidjeti popis učenika pozvanih na županijsko natjecanje.

Čestitamo svima natjecateljima!


[OPŠIRNIJE]ZIMSKI ODMOR UČENIKA
Irmelina Sablić / datum: 18. 2. 2022. 08:48

Poštovani roditelji, dragi učenici,

drugi dio zimskog odmora za učenike počinje u ponedjeljak, 21. veljače, a završava 25. veljače.

Nastava počinje u ponedjeljak, 28. veljače prema redovnom rasporedu: A smjena ujutro, B smjena poslijepodne. 

Dragi učenici, nadolazeće praznike iskoristite za odmor, ali i za odrađivanje školskih obveza. 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
Ivančica Šebalj / datum: 17. 2. 2022. 17:53

Na školskom natjecanju iz Hrvatskoga jezika sudjelovalo je 14 učenika sedmih razreda i 12 učenika osmih razreda. Čestitamo svim natjecateljima!

U privitku možete vidjeti tablicu konačnog poretka.

Naknadno ćete biti obaviješteni koji su učenici pozvani na županijsku razinu natjecanja.


[OPŠIRNIJE]MALA TRIBINA SA ZLATKOM KRILIĆEM
Dubravka Mužar / datum: 15. 2. 2022. 22:50

Početak tjedna bio je prava prilika za jutarnje druženje s književnikom Zlatkom Krilićem. Susret je započeo u 8:45 s učenicima 5.a  koji su željno iščekivali susret s neponovljivim, jedinstvenim i duhovitim Zlatkom kako je tražio da ga učenici zovu. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE- SAMOTESTIRANJE UČENIKA
Irmelina Sablić / datum: 10. 2. 2022. 15:41

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Poštovane, poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.


[OPŠIRNIJE]KAKO SE ZAŠTITITI U SVIJETU INTERNETA I MOBILNIH UREĐAJA
Anita Brozović / datum: 7. 2. 2022. 13:38

Učenicima petih razreda danas je uručena brošura "Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih uređaja". Brošura je prije svega namijenjena roditeljima kao svojevrsna vodilja za razgovor s vlastitim djetetom o ovoj važnoj temi.

Brošura je rezultat suradnje HAKOM-a, Centra za sigurniji internet i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a podjeljena je povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 8. veljače 2022. 

Brošura se nalazi u privitku.


[OPŠIRNIJE]BESPLATNI HIGIJENSKI ULOŠCI ZA NAŠE UČENICE
Anita Brozović / datum: 7. 2. 2022. 13:29

Grad Karlovac prihvatio je inicijativu Udruge Dignitas i rekao “DA” besplatnim higijenskim ulošcima za učenice osnovnih škola kojima je Grad Karlovac osnivač. Karlovac je tako među prvim gradovima u državi i prvi grad u županiji koji je započeo ovu vrijednu akciju koja je započela u 2. polugodištu ove školske godine.

Besplatni higijenski ulošci za naše učenice nalaze se u tajništvu, uredu pedagoginje, uredu psihologinje te u školskoj dvorani.


[OPŠIRNIJE]PREDBILJEŽBE I TESTIRANJE ZA UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE
Anita Brozović / datum: 6. 2. 2022. 20:09

Poštovani roditelji,

predbilježbe i testiranje za upis u 1. razred OŠ Dubovac bit će u periodu od 17. do 23. veljače 2022. te (prema potrebi) početkom ožujka.

Svi naši budući učenici dobit će na kućnu adresu poziv s točno određenim terminom za dolazak u školu.


[OPŠIRNIJE]KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?
Maja Navijalić / datum: 31. 1. 2022. 11:28

Poštovani učenici osmih razreda,

Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri – CISOK pripremio je brošuru „Kamo nakon osnovne škole?“. Vjerujemo da će vam ova brošura pomoći u što kvalitetnijem izboru srednje škole.

Koju srednju školu upisati? Kako se izračunavaju bodovi? Koji su kriteriji za upis? 

Nađite odgovore na sva pitanja u brošuri u prilogu i kod stručne službe naše škole.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O ODABIRU AGENCIJE ZA ORGANIZACIJU EKSKURZIJE OSMIH RAZREDA 2021./2022.
Tihomir Mlinac / datum: 21. 1. 2022. 15:05

Odabrana agencija za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (tzv. ekskurzije) 8.a, 8.b, 8.c i 8.d razrednih odjela polaznika OŠ Dubovac, Karlovac u školskoj godini 2021./2022. po javnom pozivu 01/2022 je turistička agencija KA Travel d.o.o. iz Karlovca

Zahvaljujemo svim agencijama koje su sudjelovale u javnom pozivu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Ivana Benković / datum: 11. 1. 2022. 15:44

Poštovani roditelji/skrbnici,

Grad Karlovac kao naručitelj prijevoza odlučio je da od 11.01.2022.godine prestaje potreba za održavanjem linije AS Astralis-OŠ Dubovac.


[OPŠIRNIJE]OBJAVA PROJEKTA U ČASOPISU BIOZNALAC
Snježana Marković Zoraja / datum: 6. 1. 2022. 18:55

Na Državnom natjecanju i smotri GLOBE 2021. godine učenici Bruno Trbušić, Vito Brozović i Maksim Stanković- Šprajc predstavljali su istraživački projekt „Tko je vidio krijesnice?“. Projekt je nagrađen na Državnoj smotri, predstavljen je na GLOBE konferenciji Europe i Euroazije u jesen 2021. godine, gdje je pohvaljen od znanstvenika Europe i Euroazije.

U međuvremenu, istraživački projekt je objavljen u biološkom časopisu PMF-a, kojeg izdaje Hrvatsko biološko društvo. Ovo je veliki uspjeh naših učenika jer je rad sada dostupan znanstvenicima, studentima i učenicima u Hrvatskoj.

Članak se nalazi na sljedećem linku: Bioznalac .


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Ivana Benković / datum: 3. 1. 2022. 13:08

Na temelju članka 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno- obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 64/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave dana 3. siječnja 2022. donosi javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

Obrazac se nalazi u privitku. 

Rok za dostavljanje ponuda je 12.1.2022. godine do 13:00 h. 


[OPŠIRNIJE]Odluka o poništenju javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Ivana Benković / datum: 3. 1. 2022. 12:58

Na temelju članka 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno- obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 64/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave dana 3. siječnja 2022. donosi ODLUKU o poništenju javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

Odluka se nalazi u privitku. 


[OPŠIRNIJE](DIS)LIKE
Gabrijela Jurić Grgurić / datum: 29. 12. 2021. 16:27

Za učenike predmetne nastave održana je predstava o cyberbullyingu (nasilju preko društvenih mreža) pod nazivom „(DIS)LIKE“. 

Nastala je na inicijativu i potporu Policijske uprave Karlovačke. Predstavu su osmislili glumci Gradskog kazališta „Zorin dom“.

Fotografije pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]VRIJEME BOŽIĆA
Ivana Benković / datum: 22. 12. 2021. 09:42

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici!

Priveli smo kraju još jedno neobično i zahtjevno polugodište u kojem smo zajedničkim snagama svladali sve prepreke i zadatke. Željeli bismo se zahvaliti našim učenicima i djelatnicima na odgovornom ponašanju koje je pridonijelo tome da smo nastavu uglavnom održavali u učionici.

Slijedi zimski odmor, prvenstveno za naše drage učenike, a onda i za roditelje kojima se zahvaljujemo na svoj podršci, trudu i vremenu koje ste odvojili za nas.

Zadnji nastavni dan prvog polugodišta je četvrtak, 23. prosinac 2021.godine. Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu te će školski sat trajati 45 minuta.

Zimski odmor počinje 24. prosinca 2021.godine i traje do 7. siječnja 2022. godine. Nastava u drugom polugodištu počinje 10. siječnja 2022. godine prema redovnom rasporedu i to A smjena popodne, a B smjena ujutro.

Pred nama su božićni blagdani i praznici. Ugođaj i ozračje Božića vraća nas u okrilje obitelji, ljubavi, prijateljstva i istinskih životnih vrijednosti. Kao da se pomiče naš unutarnji sat i uspostavlja pravi red stvari koje ponekad nepravedno zanemarujemo. U slavlju Božića na najbolji mogući način sjedinjuju se vjera, ljubav, ljepota i nada. Neka vrijeme Božića i nadolazećih blagdana donese optimizam, radost i zajedništvo u naša srca, u naše domove.

Dragi naši roditelji, učenici, djelatnici škole, prijatelji i svi ljudi dobre volje, želimo vam sretne blagdane, puno uspjeha, zdravlja, mira i suosjećanja u ovim vremenima.

Čestit Božić i sretna i uspješna nova 2022.godina!


[OPŠIRNIJE]15.11.-15.12. MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI
Gabrijela Jurić Grgurić / datum: 20. 12. 2021. 16:16

U periodu od 15. studenog do 15. prosinca u našoj školi smo obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti. Kroz razne aktivnosti koje su ujedno i dio Školskog preventivnog programa, učenici su putem radionica i crteža na kreativan način prikazali što je ovisnost te koji su rizici upuštanja u različite poroke. U suradnji s PU Karlovačkom učenici 5-tih razreda su sudjelovali u interaktivnom predavanju “Prevencija i alternativa“ koje je vodila Anita Gračan, policijska službenica za prevenciju. 

Fotografije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]OBJAVLJENA SNIMKA BOŽIĆNE PRIREDBE
Matija Milošić / datum: 20. 12. 2021. 10:01

Učenici OŠ Dubovac u suradnji s učiteljicama razredne nastave Kristinom Mamić, Davorkom Časni i Dijanom Cerovac te učiteljicom Glazbene kulture Danijelom Jakovljević i vjeroučiteljem Matijom Milošićem organizirali su i snimili Božićnu priredbu koju možete pogledati u nastavku:

Sretan i blagoslovljen Božić i sretna Nova 2022. godina.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE EKSKURZIJE
Irmelina Sablić / datum: 14. 12. 2021. 17:16

Poštovani,

u privitku se nalazi Javni poziv za dostavljanje ponuda za organizaciju višednevne ekskurzije u OŠ Dubovac. 

Rok za dostavljanje ponuda je 22.12.2021. godine do 13:00 h. 


[OPŠIRNIJE]LOGO NAŠE UČENICE PROGLAŠEN NAJBOLJIM!
Maja Lukić / datum: 30. 11. 2021. 17:42

Nakon završetka natječaja za logo Erasmus + projekta u koji su bili uključeni radovi učeniak naše škole i za koje ste svi mogli glasati, s veseljem možemo objaviti da je kao najbolji rad izabran logo učenice 8. b razreda, Lorien Mahmutović.

Njen logo bit će službeni logo za međunarodni Erasmus + projekt pod nazivom Sustainable Development Goals for Pupils.


[OPŠIRNIJE]16.11. MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE
Gabrijela Jurić Grgurić / datum: 30. 11. 2021. 13:33

I ove godine su naši učenici zajedno sa svojim učiteljicama proveli aktivnosti vezane za Međunarodni dan tolerancije. Nepravde, nasilje, diskriminiranje i govor mržnje posljedice su netolerantnog ponašanja te se mogu spriječiti edukacijom, preventivnim programima, senzibilizacijom i dobrom komunikacijom. Kroz primjere vlastitog tolerantnog ponašanja svi zajedno možemo učiniti naše okruženje boljim, zdravijim i sigurnijim mjestom za život. 


Ostale fotografije pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Učimo učiti
Maja Navijalić / datum: 29. 11. 2021. 09:33

Tijekom listopada ove školske godine u petom razredu proveden je projekt Učimo učiti. Petaši su kroz radionicu i razgovor sa školskom psihologinjom osvijestili kako uče.  Kroz međusobnu razmjenu iskustava učenja  čuli su primjere  kako mogu učiti drugačije i samostalnije. 

 


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA
Ivana Benković / datum: 17. 11. 2021. 19:31

Tisuće i tisuće svijeća svijetli u svim gradovima Hrvatske. Svijetle lampioni i u našem Karlovcu i ispred naše škole.

Pred nama je 18. studeni i naš državni praznik, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. To je dan koji se nikada ne smije zaboraviti, dan kada se sjećamo pada grada Vukovara i dana kada je, u zaleđu Zadra, pala i Škabrnja. 

Sjećanje na jedan od najtežih i najtragičnijih dana u našoj povijesti obilježava se paljenjem svijeća za sve branitelje i civile, za sve naše heroje koji su svoj život dali za domovinu. 

U našoj smo se školi s tugom i ponosom prisjetili naših heroja, a zatim smo ispred škole zapalili lampione. 

Našim herojima možemo poručiti samo HVALA! Počivali u miru i neka Vam je vječna slava i hvala.

Otvorimo svoja srca, ponesimo svijetlo zajedništva, potaknimo jedne druge i upalimo svijeću za žrtvu naših heroja. Neka nas svjetlost podsjeti na vjeru, ljubav, mir i slobodu!

Fotografije možete pogledati pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NENASTAVNIM DANIMA
Irmelina Sablić / datum: 17. 11. 2021. 17:39

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici, 

četvrtak, 18. studeni, je državni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te su iz tog razloga četvrtak i petak, 18. i 19. studeni, nenastavni dani.

Nastava počinje u ponedjeljak, 22. studenog, prema redovnom rasporedu: A smjena prijepodne, a B smjena poslije podne. 

Ispričavamo se što je došlo do promjene u odnosu na Godišnji plan i program. 

Želimo Vam ugodan odmor!


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ DUBOVAC U PROJEKTU ERASMUS +
Maja Lukić / datum: 12. 11. 2021. 13:21

OŠ Dubovac sudjeluje u Erasmus + projektu pod nazivom Sustainable Development Goals for Pupils i prvi zajednički korak je javnim putem izabrati logo projekta.

U izradu loga uključili su se učenici naše škole pod mentorstvom prof. Aleksandre Škrtić.

Pet je radova ušlo u finale, a na poveznici bit.ly/3DdAGhA možete glasati za najbolji rad.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE OD 8.STUDENOG 2021.
Irmelina Sablić / datum: 5. 11. 2021. 15:11

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

nastava će se od ponedjeljka, 8. studenog 2021. godine, održavati prema Modelu A, odnosno uživo u školi. 

A smjena počinje s nastavom ujutro u 8:00, a B smjena poslijepodne u 14:00. Nastava se odvija prema rasporedu uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Vidimo se u školi!


[OPŠIRNIJE]SUDOKU natjecanje
Ivana Benković / datum: 4. 11. 2021. 16:17

Hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje organizira Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole. Natjecanje se održava na tri razine: školsko, regionalno i državno.

Više od 5000 učenika u više od 300 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske natjecalo se na školskom natjecanju. Školsko natjecanje održano je 25. listopada u 12:00 sati i u našoj školi. Sudjelovalo je troje učenika u kategoriji Kadeti (5. - 8. razred).

Hrvatska Mensa, organizator natjecanja, objavila je pozivne liste za regionalno natjecanje koje će se održati 13. studenog u regionalnim centrima Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.
Poziv na regionalno natjecanje (centar Zagreb) dobilo je 135 učenika, a među njima su i učenici naše škole:

Lana Vukelja i Dejan Zatezalo.

Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

Kako je proteklo natjecanje, pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJA ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI ZA ETWINNING PROJEKTE
Ana Sudarević / datum: 3. 11. 2021. 11:53

Tijekom listopada stigla su ukupno četiri vrijedna priznanja za prošlogodišnji rad i aktivno sudjelovanje u dva eTwinning projketa. Naime, tijekom školske godine 2020./2021. školska knjižnica uključila se u projekte The Beauty of Reading (Ljepota čitanja) i Pink Shirt Day (Dan ružičastih majica). Brojne zajedničke projektne aktivnosti, kao i one samostalno osmišljene, realizirane su na sastancima Čitateljskog kluba, ali i na nastavnim satovima od prvog do osmog razreda. Naš je trud prepoznat i nagrađen najprije Nacionalnim oznakama za kvalitetu, a potom i Europskim oznakama za kvalitetu.

Sve o našem doprinosu ovim projektima možete saznati na mrežnim stranicama projekata: 

I ove školske godine uključeni smo u eTwinning projekte. Sve o aktivnostima koje provodimo možete vidjeti OVDJE.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE 4. I 5. STUDENOG 2021.G.
Ivana Benković / datum: 29. 10. 2021. 09:39

Poštovani,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave. Danom odlukom se utvrđuje način izvođenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama Karlovačke županije prema Modelu C - nastava na daljinu. Odluka se primjenjuje za dane 4. i 5. studeni (četvrtak i petak) 2021.godine. 

Odluka se nalazi u privitku. 


[OPŠIRNIJE]Trick or Treat : istražujemo običaje drugih kultura
Ana Sudarević / datum: 28. 10. 2021. 14:24

Iako danas nije 31. listopada, ipak smo obilježili Halloween te tako kroz zabavu, kvizove, čitanje prigodnog teksta iz udžbenika, natjacanje, upoznali elemente kulture i civilizacije engleskog govornog područja vezane uz ovaj dječji praznik. Pružila se prilika i za igranje uloga te uvježbavanje konverzacije u opuštajućoj atmosferi školske knjižnice. Tijekom te aktivnosti učenici su samostalno osmišljavali dijeloge pa smo tako saznali koliko Bundeva ima godina, gdje živi Mumija te koliko braće i sestara ima Crna Mačka. Sve se oni vesele Halloweenu.


[OPŠIRNIJE]"POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE"
Gabrijela Jurić Grgurić / datum: 25. 10. 2021. 23:21

Učenici 1. razreda su sudjelovali u prometnoj edukaciji koju je proveo policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu D. Rakuša. Preventivna akcija „Poštujmo naše znakove“ provodi se s ciljem podizanja znanja o cestovnom prometu te zaštite najmlađih i najranjivijih sudionika prometa: učenika-pješaka, biciklista i putnika u motornim vozilima. Naši prvašići su sa velikim zanimanjem pratili predavanje o pravilima ponašanja u prometu i aktivno sudjelovali.

Fotografije možete vidjeti u prilogu. 


[OPŠIRNIJE]TERENSKI STRUČNI SKUP GLOBE
Snježana Marković Zoraja / datum: 25. 10. 2021. 23:08

U subotu 23.10. 2021. GLOBE-ovci su u šumi Kozjača napravili analizu tla i naučili kako se radi standardni protokol za određivanje ciklusa ugljika.

Na terenskoj nastavi bile su OŠ Banija, OŠ Dubovac, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Mahično, Šumarska i drvodjeljska škola i Gimnazija Karlovac, a imali smo i goste iz OŠ Rugvica iz Zagreba zbog zanimljivosti tema.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽENI DANI KRUHA U DRUGIM RAZREDIMA
Maja Čaić / datum: 18. 10. 2021. 11:07

Povodom obilježavanja „Dana kruha“ učionice 2.b , 2.c i 2.a ispunjavao je miris ispečenog kruha i povitice ili „slatkog kruha“ od jabuka. Vrijedni učenici na dan su postali pravi mali pekari.

Sve potrebne sastojke smo pomiješali i zamijesili tijesto. Učenici su uživali oblikujući od tijesta željene proizvode koje inače kupuju u pekarnici.


[OPŠIRNIJE]GLOBE KONFERENCIJA EUROPE I EUROAZIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 10. 10. 2021. 20:04

Od 5. do 7.listopada 2021. godine održana je GLOBE konferencija Europe i Euroazije. Na konferenciju se pozivaju GLOBE škole s najboljim rezultatima i projektima. OŠ Dubovac i GLOBE skupina kandidirali su se za konferenciju i poslali svoj projekt „Tko je vidio krijesnice?“ koji je nagrađen na Državnom natjecanju i smotri 2021. Mentorica učenicima u izradi projekta je bila Snježana Marković-Zoraja.

Europski ured je odabrao škole s najboljim projektima te je i GLOBE projekt učenika OŠ Dubovac pozvan na konferenciju. Konferenciji su prisustvovali i znanstvenici iz SAD-a te glavni direktor Tony Murphy. Učenici su prezentirali projekt na engleskom jeziku te su pohvaljeni od znanstvenika iz SAD-a te Europskog ureda GLOBE. Bilo je zaista lijepo čuti pohvalne komentare od svih sudionika konferencije.

Projekt su prezentirali: Maksim Stanković-Šprajc, Vito Brozović, Nika Murn, Lara Palajsa i Luka Mataković.


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKTI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Ana Sudarević / datum: 29. 9. 2021. 13:10

Članovi Čitateljskog kluba uključili su se ove školske godine u dva eTwinning projekta – Ljepota čitanja 2 i Pink Shirt Day. Ohrabreni pozitivnim iskustvima prošlogodišnjeg sudjelovanja, radujemo se što ćemo i ove godine sudjelovati u brojnim zajedničkim aktivnostima s projektnim partnetima, ali i u osmišljavanju i provedbi samostalnih aktivnosti. Osim Čitateljskog kluba, u pojedine aktivnosti uključit će se i ostali zainteresirani učenici škole, od 1. do 8. razreda.

Detalji na http://www.os-dubovac-ka.skole.hr/skola/knjiznica/


[OPŠIRNIJE]VOZNI RED OD 13.9.2021.g.
Ivana Benković / datum: 10. 9. 2021. 11:07

Poštovani,

pod OPŠIRNIJE je postavljen novi vozni red za potrebe učenika osnovne škole Dubovac u školskoj godini 2021./2022. koji vrijedi od ponedjeljka, 13.9.2021. godine. 


[OPŠIRNIJE]UPUTE I PREPORUKE ZA RAD U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.
Irmelina Sablić / datum: 5. 9. 2021. 09:58

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

Na početku smo još jedne izazovne školske godine! Ljetni praznici došli su kraju. Nadamo se da ste se odmorili i zaželjeli nastave uživo, a ne na daljinu. Upravo ćemo tako i početi s nastavom, u učionicama, s vašim prijateljima i vašim učiteljima.


[OPŠIRNIJE]PRODUŽENI BORAVAK - SASTANAK S RODITELJIMA PRVAŠIĆA
Irmelina Sablić / datum: 31. 8. 2021. 09:09

Poštovani roditelji/skrbnici,

četvrtak, 2.rujna 2021. godine, održat će se sastanak s roditeljima/skrbnicima prvašića koji su iskazali interes za upis u Produženi boravak za 2021./2022. školsku godinu. Sastanak će početi u 17 sati u prostorijama Matične škole (Primorska ulica 9).

Molim da sastanku pristupe i roditelji/skrbnici svih učenika PŠ Velika Jelsa (1. - 4. razred) čija djeca upisuju program Produženog boravka. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U ŠK. GOD. 2021./2022.
Krešimir Vojanić / datum: 25. 8. 2021. 00:04

Dragi naši učenici, nastavna godina samo što nije počela. Prvi nastavni dan je ponedjeljak 6. rujna 2021. i to prema sljedećem rasporedu:

 

MATIČNA ŠKOLA (Primorska ulica 9)

Za učenike od 2. do 8. razreda:

 • B smjena počinje s nastavom ujutro u 8:00 sati;
 • A smjena počinje s nastavom poslije podne u 14:00 sati;

Učenici prvih razreda (Primorska i Nemčićeva) dolaze u matičnu školu u 10:00 sati.

 

GORNJA ŠKOLA (Nemčićeva ulica 8)

Za učenike od 2. do 4. razreda:

 • B smjena počinje s nastavom ujutro u 8:00 sati;
 • A smjena počinje s nastavom poslije podne u 14:00 sati.

 

PODRUČNE ŠKOLE (Velika Jelsa i Stative)

 • Svi učenici počinju s nastavom ujutro u 8:00 sati.

 


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U KARLOVCU ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. SREDSTVIMA IZ PRORAČUNA GRADA KARLOVCA
Irmelina Sablić / datum: 9. 7. 2021. 10:07

Poštovani, 

Grad Karlovac će i ove godine, za školsku godinu 2021./2022., financirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola, uključujući i radnu bilježnicu s priborom za tehničku kulturu

Grad Karlovac neće financirati nabavu školskog pribora, pisanki, zbirki zadataka, likovnih mapa, nastavnih listića, radnih listova, ispita znanja, geografskih karata i geografskih atlasa

Za učenike čiji su roditelji korisnici socijalnog programa (korisnici subvencionirane prehrane) Grada Karlovca financirat će se kompletna nabava drugih obrazovnih materijala uključujući zbirke zadataka, geografski atlas i likovnu mapu. 

Odluka se nalazi u prilogu. 


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNE AKCIJE 7. C RAZREDA ZA POMOĆ DJECI GLINE I PETRINJE
Andrea Grkovski-Zimet / datum: 17. 6. 2021. 20:01

Na prizore potresom razrušenoga područja učenici 7. c naše škole nisu mogli ostati ravnodušni. Prvo su odlučili pomoći jednoj obitelji iz Gline.

Razrednica Andrea Grkovski-Zimet poslala je poruku OŠ Glina sa željom da pomognu obitelji koja je najviše stradala u potresu. Uz pomoć ravnateljice OŠ Glina Robertine Štajdohar i učiteljice Gordane Ančić odlučeno je da to bude obitelj učenika 7. r. OŠ Glina.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK NASTAVNE GODINE
Irmelina Sablić / datum: 17. 6. 2021. 09:50

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

u petak, 18.lipnja je zadnji nastavni dan ove izazovne i drukčije školske godine. Nastava se održava po redovitom rasporedu. 

Svima čestitam na postignutom uspjehu, na uspješnom upisu naših učenika u željene srednje škole i želim vam vesele i bezbrižne ljetne praznike!

Vaša ravnateljica,

Irmelina Sablić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Irmelina Sablić / datum: 2. 6. 2021. 09:42

Poštovani roditelji/skrbnici,

blagdan Tijelovo, 3.lipanj (četvrtak) je neradni dan u Republici Hrvatskoj, a prema Godišnjem planu i programu škole, 4. lipanj (petak) je nenastavni dan. 

Nastava počinje u ponedjeljak, 7. lipnja 2021. prema redovitom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE I SMOTRA GLOBE
Snježana Marković Zoraja / datum: 31. 5. 2021. 12:45

Nakon Međužupanijske GLOBE smotre, učenici OŠ Dubovac plasirali su se na Državno natjecanje i smotru GLOBE koja se održavala u matičnim školama od 17.-18.svibnja 2021.

Učenici Maksim Stanković Šprajc, Bruno Trbušić i Vito Brozović postigli su vrhunske rezultate. U natjecanju u znanju osvojili su 2.mjesto u državi. Smotra istraživačkih projekata održavala se 18.svibnja i istraživački projekt OŠ Dubovac s nazivom „Tko je vidio krijesnice?“ kojeg su prezentirali naši učenici osvojio je nagradu kao iznimno uspješan projekt (kategorija Pokrov). Za istraživački projekt zainteresirali su se i profesori s biološkog zavoda na PMF-u jer u Hrvatskoj zasad nema istraživanja o krijesnicama, a prema podacima, krijesnice postaju ugrožena vrsta. Zbog svega navedenog, istraživački projekt učenika OŠ Dubovac bit će objavljen u časopisu biološkog zavoda PMF-a „Bioznalac“. Mentorice učenicima bile su Snježana Marković-Zoraja i Jasna VIšnić.


[OPŠIRNIJE]GLOBE- SVJETSKA KONFERENCIJA
Snježana Marković Zoraja / datum: 31. 5. 2021. 12:38

Trees Around the GLOBE Half day workshop Highlighting 2021. IVSS  students research project

25. svibnja održan je skup u sklopu kampanje Trees around the GLOBE koju je organizirao Brian Campbell i Dorian Janney, seniori NASA Earth science  education  specialist. Na osnovu prijavljenih i vrednovanih učeničkih istraživačkih projekata na Internacionalnom vitualnom simpoziju GLOBE 2021. u travnju 2021., odabrane su GLOBE škole i najbolji istraživački projekti učenika  iz cijelog svijeta.

Pozvane GLOBE škole su bile iz Indije, Tajvana, Omana, Kolumbije, SAD-a i Hrvatske.

Skup je trajao od 15.00 do 20.00 prema hrvatskom vremenu.

GLOBE voditeljica, Snježana Marković - Zoraja dobila je poziv iz ureda GLOBE/NASA iz SAD da se istraživački projekt GLOBE OŠ Dubovac prezentira na ovom skupu. Projekt  s nazivom „Save parks and plant trees“, prezentirali su učenici, Bruno Trbušić, Mia Marković i Karla Palajsa.  Nakon prezentiranja projekta i rada škole, uslijedile su pohvale za rad učenicima i mentorima, a naši učenici predstavili su školu na savršenom engleskom jeziku te s lakoćom odgovarali na postavljena pitanja u diskusiji nakon prezentiranja projekata.


[OPŠIRNIJE]NAGRADA ŠKOLE I OSKAR ZNANJA
Snježana Marković Zoraja / datum: 31. 5. 2021. 12:34

Učenice Petra Luketić i Iva Pogačić, sada učenice Gimnazije Karlovac, osvojile su 1. mjesto na Državnom natjecanju GLOBE za godinu 2019./2021. koje se naknadno održavalo u studenom 2020.

Nakon primljenih Oskara znanja u Zagrebu od  Agencije za odgoj i obrazovanje i primanja kod gradonačelnika Damira Mandića, učenice su u svojoj prvoj školi, OŠ Dubovac dobile nagrade škole. Mentorice Jasna Višnić i Snježana Marković-Zoraja uručile su im poklone te poželjele uspješan nastavak školovanja u Gimnaziji Karlovac.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ KEMIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 31. 5. 2021. 12:26

21.travnja održano je Državno natjecanje iz kemije. Učenik naše škole, Bruno Trbušić pozvan je na Državno natjecanje iz kemije u šk.godini 2020./2021. Bruno je već drugi puta na državnom natjecanju jer se na najviši rang natjecanja plasirao i u šk.godini 2019./2020. s mentoricom Snježanom Marković-Zoraja.

Natjecanje je prema preporukama održano u matičnim školama, a ispit se pisao u dva dijela. Prvi dio od 9 - 11 sati, a drugi dio od 13 - 15 sati. Bruno je osvojio 13. mjesto u državi od ukupno 25 natjecatelja, učenika osmih razreda koji su ove godine pozvani na Državno natjecanje iz kemije.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 1.B I 1.C RAZREDA POSJETILI STARI GRAD DUBOVAC
Krešimir Vojanić / datum: 27. 5. 2021. 15:56

1.B i 1.C razredni odjeli su povodom Međunarodnog dana muzeja posjetili Stari grad Dubovac gdje je postavljena izložba KUC-a Travno „Na putu do mora“. Učenici su imali priliku vidjeti narodne nošnje i uporabne predmete vezane uz proizvodnju tekstila s područja uz ceste Karolinu i Lujzijanu.

U sklopu te izložbe održana je i radionica „Nošnje naših predaka“ te su učenici tehnikom crtanja pastelama, pritom koristeći tekstil i vunu, izradili nošnje po uzoru na one koje su vidjeli na izložbi. Izložba je u učenicima potaknula interes za običaje u našim krajevima.


[OPŠIRNIJE]63. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE
Biserka Papa-Neskusil / datum: 12. 5. 2021. 17:27

Podršku u kategoriji "Robotsko spašavanje žrtve" pružila je ZTK Karlovac, gđa Šnajdar i gđa Škrtić. Zajedničkim trudom i zalaganjem postigli smo odličan uspjeh!


[OPŠIRNIJE]63. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE
Mihael Vučić / datum: 11. 5. 2021. 21:18

Od 5.5. do 7.5.2021. održano je 63. državno natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske. Obzirom na nepovoljne epidemiološke okolnosti, natjecanje je održano u školi. Naša škola imala je svoja 3 predstavnika. Nakon pismenog dijela, praktičnog dijela i obrane praktičnog dijela, naši učenici i ove su godine ostvarili zapažene rezultate. 


[OPŠIRNIJE]1.C RAZRED UPOZNAO "SAŠKINE ČOKOLADNE PUSTOLOVINE"
Krešimir Vojanić / datum: 7. 5. 2021. 09:43

Danas su 1.C u posjetu došle književnica Sanja Graša i njen ljubimac, pas Saša. Sanja je napisala slikovnicu za djecu naziva „Saškine čokoladne pustolovine“.

Slikovnica govori o psu Saši (Saški) kojeg je Sanja udomila i pružila mu topao i siguran dom. Prvašima je pročitala slikovnicu, a nakon toga su joj prvaši postavljali pitanja i pričali priče o svojim ljubimcima.

Za kraj je 1.C Saški poklonio čestitku sa zajedničkom fotografijom i posvetom. 


[OPŠIRNIJE]OSKAROVCI 2020. NA SUSRETU S GRADONAČELNIKOM
Irmelina Sablić / datum: 7. 5. 2021. 09:25

Učenice Petra Luketić i Iva Pogačić osvojile su 1. mjesto na Državnom natjecanju GLOBE u školskoj godini 2019./2020. te su nagrađene Oskarom znanja od strane Agencije za odgoj i obrazovanje. Mentorice učenika bile su Jasna Višnić i Snježana Marković-Zoraja.

Danas je u Gradskoj vijećnici organiziran susret učenika koji su osvojili 1. mjesto s gradonačelnikom Damirom Mandićem. Na susretu s učenicima bile su mentorice i ravnateljica OŠ Dubovac, Irmelina Sablić.

Gradonačelnik i pročelnica za obrazovanje, Draženka Sila-Ljubenko čestitali su svim učenicima i mentorima te uputili riječi podrške za njihov daljnji rad i nove uspjehe. Učenice i mentori nagrađeni su ovom prilikom od strane Gradske uprave.

Fotografije možete vidjeti u prilogu.


[OPŠIRNIJE]SPORTSKE IGRE MLADIH
Karmen Novaković / datum: 4. 5. 2021. 10:59

Plazma Sportske igre mladih i grad Karlovac ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u petak 30. travnja na stadionu Branko Čavlović Čavlek.

Na toj sportsko-edukativnoj manifestaciji kojoj je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti, sudjelovali su i učenici naše škole.

Učenici 4.d razreda pod imenom Dubovac natjecali su se u atletici i graničaru. Najbrži trkači naše škole su: Bruna Briški i Jan Samardžija – srebrna medalja, te Roko Palajsa – brončana medalja.

Ekipa koja se natjecala u graničaru, svojom dobrom igrom i borbenošću osvojili su prvo mjesto te se plasirali na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Poželimo im sreću i ugodno druženje!

Fotografije možete vidjeti u prilogu.

 Alenka Belčić,prof. i Karmen Novaković, prof.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE
Irmelina Sablić / datum: 30. 4. 2021. 08:40

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Karlovačke županije  od ponedjeljka, 3.svibnja 2021. godine, na sljedeći način:

 • Model A - nastava u školi : svi razredi osnovne škole (1. - 8. razred)završni razredi srednje škole
 • Modelu C - nastava na daljinu:  ostali razredi srednjih škola
   

Navedena Odluka se primjenjuje od od 3.svibnja 2021.godine. 

Odluka se nalazi u prilogu. 

Nastava za A smjenu je poslijepodne s početkom u 14:00 h, a za B smjenu prijepodne s početkom u 8:00 h. 

Radujem se povratku svih učenika i punoj školi te vas molim da se i dalje svi pridržavamo epidemioloških mjera. 

Ravnateljica,
Irmelina Sablić, dipl.ing.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE
Irmelina Sablić / datum: 23. 4. 2021. 12:25

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Karlovačke županije  od ponedjeljka, 26.travnja 2021. godine, na sljedeći način:

 • Model A - nastava u školi : razredna nastava (1. - 4. razred) te završni razredi srednjih škola (4. i 5. razredi razredi srednjih škola)
 • Modelu C - nastava na daljinu: svi ostali- predmetna nastava (5. - 8. razred) te 1., 2. i 3. razredi srednjih škola 

 Navedena Odluka se primjenjuje od 26.travnja do 2.svibnja 2021.godine. 

Odluka se nalazi u prilogu. 


[OPŠIRNIJE]DAN PLANETA ZEMLJE U 1. RAZREDIMA
Josipa Biličić / datum: 22. 4. 2021. 20:11

Obilježavajući Dan planeta Zemlje u učionicama prvih razreda ovog četvrtka bilo je posebno živo. Posebno smo bili aktivni na satu likovne kulture. Neki su radili kolažem, neki temperama, neki vodenim bojama. Učenički radovi krasit će neko vrijeme razredne panoe i podsjećat nas kako Zemlju treba čuvati.

Posebno su se istaknuli učenici PŠ Velika Jelsa pa su vrijedna djeca sa svojom učiteljicom obišla okoliš svoje škole i pokupila otpad koji se tu našao. Pritom su naučili i kako ga razvrstavati.


[OPŠIRNIJE]21.4.2021. GLOBE KONFERENCIJA EUROPE I EUROAZIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 22. 4. 2021. 20:03

Učenici GLOBE skupine pozvani su na ovu konferenciju da bi opisali rad u GLOBE-u, u OŠ Dubovac. Na konferenciji je prikazan filmski prilog o nagrađenom projektu „Save parks and plant trees“, aktivnostima učenika tijekom i nakon projekta, o uključenosti projekta i istraživanja u lokalnoj zajednici.

Sve je prikazivano kao primjer dobre prakse u GLOBE školi. Sudionici konferencije, državni koordinatori GLOBE programa i ostali GLOBE učitelji pohvalili su rad naše škole i kao što su rekli rad djeluje inspirativno na sve druge GLOBE škole i učenike.

Učenici Bruno Trbušić, Karla Palajsa i Mia Marković koji su nazočili konferenciji pohvaljeni su te su dobili certikate za prezentiranje na konferenciji.


[OPŠIRNIJE]22.4. 2021. GLOBE INTERNATIONAL VIRTUAL SCIENCE SIMPOZIUM (IVSS)
Snježana Marković Zoraja / datum: 22. 4. 2021. 19:57

Učenici GLOBE skupine dobili su još jedno svjetsko priznanje. Učenici Mia Marković, Bruno Trbušić i Karla Palajsa uz mentoricu Snježanu Marković-Zoraja predstavili su na Internacionalnom GLOBE virtualnom simpoziju projekt „Save parks and plant trees“.

Učenici su dobili za projekt tri značke, a suci koji su ocjenjivali projekt i rad učenika naveli su pohvalne komentare. Učenici su dobili certifikate kao priznanje za svoj rad.


[OPŠIRNIJE]13.4.2021. OBJAVA ČLANKA O RADU GLOBE SKUPINE U ŠKOLSKIM NOVINAMA
Snježana Marković Zoraja / datum: 22. 4. 2021. 19:36

U Školskim novinama, u travanjskom broju, objavljen je članak kojeg je napisala GLOBE voditeljica Snježana Marković-Zoraja. U tekstu je dan osvrt na 15 godina GLOBE programa u OŠ Dubovac, uspješnosti na Državnim natjecanjima i smotrama, radu s učenicima na projektima, radu na očuvanju okoliša i suradnji s lokalnom zajednicom.

Tekst objašnjava i važnost GLOBE-a u nastavi u prirodoslovnim predmetima. Članak završava izvještajem s GLOBE konferencije Europe i Euroazije na kojoj su učenici GLOBE skupine; Mia Marković, Karla Palajsa i Bruno Trbušić prezentirali nagrađeni projekt na Državnoj smotri GLOBE „Save parks and plant trees“.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE
Biserka Ćurčija / datum: 20. 4. 2021. 13:26

Učenici Osnovne škole Dubovac i ove su godine, kao i prethodnih, sudjelovali na natjecanju iz biologije.

Nakon održanog školskog natjecanja slijedilo je županijsko natjecanje na koje se plasiralo ukupno 10 učenika naše škole.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE
Irmelina Sablić / datum: 9. 4. 2021. 10:38

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Karlovačke županije  od ponedjeljka, 12.travnja 2021. godine, na sljedeći način:

 • Model A - nastava u školi : razredna nastava (1. - 4. razred) te završni razredi srednjih škola (4. i 5. razredi razredi srednjih škola)
 • Modelu C - nastava na daljinu: svi ostali- predmetna nastava (5. - 8. razred) te 1., 2. i 3. razredi srednjih škola 

 Navedena Odluka se primjenjuje od 12.travnja do 25.travnja 2021.godine. 

Odluka se nalazi u prilogu. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PRIJEVOZU UČENIKA
Irmelina Sablić / datum: 9. 4. 2021. 10:30

Poštovani roditelji/skrbnici, 

Kako bi što više osigurali sigurnost učenika osnovne škole Dubovac, Grad Karlovac i dalje organizira prijevoz učenika OŠ Dubovac školskim autobusom.

Tako će sa stanice kod ugostiteljskog objekta "Astralis" autobus kretati ujutro u 7:30 sati i vozit će učenike u školu Dubovac II u Nemčićevoj ulici. Iz škole će polaziti u 11, 12 i 12:40 sati i vozit će djecu na stanicu kod ugostiteljskog objekta "Astralis".

Za učenike koji polaze školu u popodnevnoj smjeni, autobus će sa stanice kod ugostiteljskog objekta "Astralis" kretati u 13:30 sati, a iz škole će ih voziti u 17, 18 i 18:40 sati na stanicu kod ugostiteljskog objekta "Astralis".


[OPŠIRNIJE]VRIJEME USKRSA
Irmelina Sablić / datum: 1. 4. 2021. 15:49

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici!

Danas, četvrtak, 1.travnja 2021. godine, je posljednji nastavni dan prije proljetnog odmora učenika. Proljetni odmor učenika počinje 2.travnja 2021.godine, a završava 9.travnja 2021.godine. Nastava počinje 12.travnja 2021.godine. 

Svim našim učenicima i njihovim obiteljima želimo radosne, ugodne i mirne uskrsne blagdane te sretan i blagoslovljen Uskrs!


[OPŠIRNIJE]3.A- NASTAVA NA RAZREDNOJ TERASI
Branka Božić / datum: 1. 4. 2021. 15:22

Učenici 3.a razreda su zadnji nastavni dan prije proljetnog odmora proveli na razrednoj terasi. Na svježem zraku i na ugodnoj proljetnoj temperaturi održana je nastava iz Prirode i društva te Sat razrednika. Učenici su imali turnir u šahu te ostalim društvenim igrama. 
Kako je protekao dan, pogledajte na fotografijama u prilogu.


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ DUBOVAC OBILJEŽILI 22.3. SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM
Željka Vučinić Jančić / datum: 30. 3. 2021. 00:06

Uz ovaj dan vezana je i međunarodna kampanja pod nazivom Šarene čarape (engl. Lots of Socks). Čarape mogu biti različitih boja, veličina, oblika i biti sasvim posebne na svoj način, a opet sve imaju istu ulogu.

Priča o šarenim čarapama je priča o prihvaćanju različitosti, jedinstvenosti i ljepoti zajedništva. Jer, kao što svi znamo, biti uključen u društvo ne znači samo fizički biti prisutan među drugim ljudima, biti zaista uključen u zajednicu znači imati osjećaj pripadnosti i prihvaćanja.

Različite čarape danas su se baš dobro složile, bilo je zabavno! Zato, potrudimo se poslušati, bolje upoznati i prihvatiti jedni druge kako bi nam život bio zabavniji i ljepši.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE I ODLUKA O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE
Irmelina Sablić / datum: 23. 3. 2021. 16:49

Poštovani roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Karlovačke županije te Odluku o izmjeni i dopuni gore navedene Odluke od četvrtka, 25. ožujka 2021. godine, na sljedeći način:

 • Model A - nastava u školi : razredna nastava (1. - 4. razred) te završni razredi srednjih škola (4. i 5. razredi razredi srednjih škola)
 • Modelu C - nastava na daljinu: svi ostali- predmetna nastava (5. - 8. razred) te 1., 2. i 3. razredi srednjih škola 

[OPŠIRNIJE]UČENICI OSMIH RAZREDA SUDJELOVALI NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJU
Snježana Marković Zoraja / datum: 15. 3. 2021. 11:25

Učenici naše škole Bruno Trbušić, Mia Marković i Karla Palajsa s profesoricom Snježanom Marković-Zoraja sudjelovali su na Međunarodnom GTA Science and Technology symposium 2021. Simpozij se održavao virtulano, a sadržavao je više kategorija: znanost, inovacije i tehnologija.

Simpozij se održao od 15. do 21. veljače preko platforme Zoom. Učenici su 17.2.2021. u predviđenom terminu predstavili projekt „Save parks and plant trees“ koji je nagrađen na Državnom natjecanju GLOBE, a već je prezentiran i na GLOBE konferenciji Europe i Euroazije.

Projekt je pohvaljen te su naši učenici dobili vrijedna priznanja.


[OPŠIRNIJE]„ZASADI DRVO NE BUDI PANJ“ – DANI KOLEKTIVNE SADNJE DRVEĆA U HRVATSKOJ
Snježana Marković Zoraja / datum: 15. 3. 2021. 11:13

U tjednu od 1.3. do 8.3.2021. u Republici Hrvatskoj provodio se projekt „Zasadi drvo ne budi panj“ s ciljem sadnje sadnica drveća, grmova i voćaka. U svakoj županiji je koordinirana sadnja sadnica za sve zainteresirane ustanove.

Naša škola prijavila se u ovaj projekt pa su za školu osigurane sadnice jabuka. Učenici u matičnoj školi su s profesoricom Snježanom Marković-Zoraja sadili sadnice u školskom parku, a u školi u Nemčićevoj s učiteljicama razredne nastave.


[OPŠIRNIJE]BRUNO TRBUŠIĆ OSVOJIO 1. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ KEMIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 15. 3. 2021. 11:06

Županijsko natjecanje iz Kemije održano je 11.3.2021. u OŠ Žakanje.

U kategoriji 8. razreda pobjedu je odnio Bruno Trbušić iz OŠ Dubovac mentorice Snježane Marković-Zoraje. Učenica Karla Palajsa osvojila je 7.mjesto.

U kategoriji 7. razreda, natjecali su se učenici Vedran Mihalić (4.mjesto), Luka Runje (8.mjesto), Matej Kuturovac (9.mjesto) i Matej Pavičić (10.mjesto)

Čestitamo svim sudionicima na ostvarenom uspjehu i uloženom trudu u pripremama za natjecanje koje se odvijalo u siječnju online, a tek od veljače u školi kad su učenici mogli pripremati se uz izvođenje pokusa.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - rekonstrukcija prometnice D6
Irmelina Sablić / datum: 12. 3. 2021. 15:29

Poštovani roditelji/skrbnici, 

Kako bi što više osigurali sigurnost učenika osnovne škole Dubovac, Grad Karlovac je organizirao prijevoz učenika OŠ Dubovac školskim autobusom. Tako će sa stanice kod ugostiteljskog objekta "Astralis" autobus kretati ujutro u 7,30 sati i vozit će učenike u školu Dubovac II u Nemčićevoj ulici. Iz škole će polaziti u 11, 12, i 12,40 sati i vozit će djecu na stanicu kod ugostiteljskog objekta "Astralis".

Za učenike koji polaze školu u popodnevnoj smjeni, autobus će sa stanice kod ugostiteljskog objekta "Astralis" kretati u 13.30 sati, a iz škole će ih voziti u 17, 18 i 18,40 sati na stanicu kod ugostiteljskog objekta "Astralis".

 

Ova nova odluka vrijedi od ponedjeljka 15.03.2021. i trajat će do uskršnjih praznika.

 

Grad Karlovac će u suradnji sa školom i dalje pratiti situaciju na gradilištu kao i dosad i po potrebi intervenirati u skladu sa svojim ovlastima kako bi stanovnicima što više olakšao radne i životne okolnosti do konačnog završetka projekta rekonstrukcije D6.

 

Molimo roditelje i učenike naše škole za razumijevanje i strpljenje te će škola u suradnji s osnivačem i dalje činiti sve za sigurnost naših učenika.


[OPŠIRNIJE]IZMJENA VOZNOG REDA
Irmelina Sablić / datum: 12. 3. 2021. 12:18

Poštovani, 

u prilogu se nalazi dokument s izmjenom voznog reda.


[OPŠIRNIJE]2. Karlovački maraton priča
Ana Sudarević / datum: 10. 3. 2021. 13:31

Zainteresirani učenici 4. d razreda uključili su se u 2. Karlovački maraton priča. Naime, radi se o natječaju koji organizira Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac, a namijenjen je učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. 

Natječaj je otvoren za priče napisane pomoću Story Teller kockica, s rokom pristizanja priča do 10. travnja 2021.!


[OPŠIRNIJE]POBJEDA ČITANJA
Ana Sudarević / datum: 9. 3. 2021. 18:41

Maja Brajko Livaković, poznata književnica za mlade, gostovala je na virtualnom književnom susretu u našoj školi. Autorica lektirnog djela Kad pobijedi ljubav družila se s učenicima 7. d razreda. Bila je to izvrsna prigoda da učenici porazgovaraju sa spisateljicom o samom djelu kao i o ostalim temama koje roman otvara, poput važnosti ljubavi, prijateljstva, povjerenja, ali i opasnostima s kojima se mladi mogu susresti. Susret, koji je protekao u ugodnoj atmosferi, ujedno je i poticaj za čitanje ostalih djela Maje Brajko Livaković.

Ovo sjajno virtualno druženje u Godini čitanja organizirano je u suradnji s Društvom hrvatskih književnika u sklopu projekta Mala tribina koju vodi Hrvoje Kovačević, također jedan od omiljenih dječjih pisaca.


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA- 24.02.2021.
Gabrijela Jurić Grgurić / datum: 1. 3. 2021. 20:41

Naši učenici i učitelji su i ove godine prigodno obilježili Dan ružičastih majica, koji se tradicionalno obilježava svake godine, zadnje srijede u veljači. Obilježavanjem Dana ružičastih majica želi se ukazati na problem vršnjačkog nasilja. 

Na koji način smo obilježili ovaj dan možete vidjeti u prilogu.


[OPŠIRNIJE]KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?
Željka Vučinić Jančić / datum: 17. 2. 2021. 15:45

Poštovani učenici osmih razreda,

Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri – CISOK pripremio je brošuru „Kamo nakon osnovne škole?“. Vjerujemo da će vam ova brošura pomoći u što kvalitetnijem izboru srednje škole.

 

Koju srednju školu upisati? Kako se izračunavaju bodovi? Koji su kriteriji za upis? 

Nađite odgovore na sva pitanja u brošuri u prilogu i kod stručne službe naše škole.


[OPŠIRNIJE]Gradska razina smotre LiDraNo 2021
Ana Sudarević / datum: 12. 2. 2021. 16:43

Gradska razina smotre LiDraNo, sukladno epidemiološkim mjerama, održana je putem platforme Teams. Našu školu predstavljale su učenice Ania Humić (8. razred) u kategoriji Literarni izraz te Stella Lenuzzi Šuper (4. razred) u Scenskom izrazu. Obje su bile uspješne u svojim kategorijama i predložene su za sudjelovanje na županijskoj razini.

Čestitamo učenicama i njihovim mentoricama, Ivančici Šebalj i Karmen Novaković!


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
Ivančica Šebalj / datum: 10. 2. 2021. 14:04

Jučer je održano natjecanje iz Hrvatskoga jezika na školskoj razini. U privitku je dokument s privremenim ljestvicama za sedme i osme razrede.

Čestitamo svim sudionicima!


[OPŠIRNIJE]OTKRIJ TAJNU ZA BUDUĆNOST SJAJNU
Biserka Ćurčija / datum: 5. 2. 2021. 11:50

Učenici 6. a i 6.b razreda naše škole pod vodstvom prof. Biserke Ćurčija tijekom proteklih mjeseci uključili su se u projektni ciklus OTKRIJ TAJNU ZA BUDUĆNOST SJAJNU u organizaciji Školske knjige.

Teme za istraživanje ponuđene su u slijedećim okvirima: Štiti vodu za globalnu slobodu, Nek' ti edukacija bude inspiracija i Ispiši stranice koje pomiču granice.

To je bilo dovoljno motivirajuće da bi na kraju sve rezultiralo s tri osmišljena i provedena projekta.


[OPŠIRNIJE]PRIVREMENI VOZNI RED OD 1. VELJAČE 2021.g
Irmelina Sablić / datum: 29. 1. 2021. 21:33

Poštovani, 

u prilogu se nalazi privremeni linijski vozni red koji vrijedi od 1. veljače 2021. godine. 


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE OD PONEDJELJKA, 1. VELJAČE 2021.G.
Irmelina Sablić / datum: 28. 1. 2021. 14:10

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici,

od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine, se i učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) vraćaju u školske klupe. 
Nastava za A smjenu je prijepodne s početkom u 8:00 h, a za B smjenu poslijepodne s početkom u 14:00 h. 

U prilogu se nalazi Odluka o načinu izvođenja nastave koju je donio Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Radujem se povratku svih učenika i punoj školi te vas molim da se i dalje svi pridržavamo epidemioloških mjera kao i u prvom polugodištu.

Vaša ravnateljica,
Irmelina Sablić, dipl.ing.

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ DUBOVAC SUDJELOVALI U PROJEKTU EDUKACIJE DJECE I MLADIH O PREDNOSTIMA EU
Biserka Ćurčija / datum: 28. 1. 2021. 01:24

Učenici OŠ Dubovac sudjelovali su u projektu „EdUciraj se!“ kojeg je provodila udruga Turbina promjena iz Karlovca. Sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda , a suradnik na projektu bila je prof. Biserka Ćurčija.

Riječ je o projektu edukacije djece i mladih o prednostima Europske unije“, koji je svojim aktivnostima bio usmjeren na poticanje osviještenosti i informiranje djece i mladih, ali i šire javnosti, o važnostima informiranja o mogućnostima i prednostima koje im pruža članstvo u Europskoj uniji.


[OPŠIRNIJE]BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID
Irmelina Sablić / datum: 27. 1. 2021. 09:42

Poštovani,

Vrijeme proteklih mjeseci u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom Covid19 za sve nas prilično je teško. Naša svakodnevica i rutina koja nam je možda ponekad bila teška, ali poznata u značajnoj mjeri se promijenila. Zbog toga je Središnji ured za demografiju i mlade RH pripremio brošure pod nazivom "BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju. 

Navedene brošure i letak vam dostavljamo u prilogu.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE
Irmelina Sablić / datum: 22. 1. 2021. 11:29

Poštovani roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je odluku o načinu izvođenja nastave. 

Ovom se odlukom, u okviru početka drugog polugodišta školske godine 2020./2021., utvrđuje način izvođenja nastave na području Karlovačke županije na sljedeći način:

 1. Učenici nižih razreda (1. - 4.) osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjoškolskog obrazovanja nastavu pohađaju prema Modelu A (nastava u školi).
   
 2. Ostali učenici osnovnih (5. - 8.) i srednjih škola nastavu pohađaju prema Modelu C (nastava na daljinu).
   
 3. Učenici Glazbene škole Karlovac, sukladno specifičnostima nastavnog procesa, nastavu pohađaju na dosadašnji način.

Odluka se primjenjuje od 25. siječnja 2021. godine. 


[OPŠIRNIJE]DOPUNA VOZNOG REDA OD 21.SIJEČNJA 2021.g.
Irmelina Sablić / datum: 22. 1. 2021. 09:28

Poštovani,

u prilogu se nalazi dopunjeni vozni red za potrebe prijevoza učenika.


[OPŠIRNIJE]IZMJENE U REGULACIJI PROMETA NA DUBOVCU
Irmelina Sablić / datum: 21. 1. 2021. 13:41

Zbog daljnjih zahvata na gradilištu rekonstrukcije D6, uvode se manje izmjene u regulaciji prometa od ponedjeljka, 25. siječnja.

u smjeru PIVOVARE:
🚧⛔️ od kružnog raskrižja Marmontove, Primorskom u Supilovu, pa lijevo u Boškovićevu, Pivovarskom do Šporerove ulice i dalje na Ulicu Dubovac.
👧👵 Prilikom svake nove regulacije prometa prioritet i fokus je na sigurnosti građana, posebno pješaka i djece.
☝️🚗 Molimo sve vozače za strpljenje i razumijevanje kao i dosad, a Grad Karlovac će i dalje javnost informirati o svim novim izmjenama u prometnoj regulaciji.
Ostale detalje pogledajte u prilogu te na službenoj stranici Grada Karlovca na linku https://bit.ly/2LR49s4 .

[OPŠIRNIJE]PRIVREMENI VOZNI RED OD 18.SIJEČNJA 2021.g
Irmelina Sablić / datum: 21. 1. 2021. 08:55

Poštovani, 

s obzirom na broj učenika koji trenutno pohađaju nastavu, a zbog velikog broja relacija koje prijevoznik mora pokriti, objavljujemo privremeni vozni red.

Vozni red postavljen je u prilogu.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE
Irmelina Sablić / datum: 14. 1. 2021. 14:51

Poštovani roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije, uz suglasnost ravnatelja na području Karlovačke županije, donio je odluku o načinu izvođenja nastave. 

Ovom se odlukom, u okviru početka drugog polugodišta školske godine 2020./2021., utvrđuje način izvođenja nastave na području Karlovačke županije na sljedeći način:

 1. Učenici nižih razreda (1. - 4.) osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjoškolskog obrazovanja nastavu pohađaju prema Modelu A (nastava u školi).
   
 2. Ostali učenici osnovnih (5. - 8.) i srednjih škola nastavu pohađaju prema Modelu C (nastava na daljinu).
   
 3. Učenici Glazbene škole Karlovac, sukladno specifičnostima nastavnog procesa, nastavu pohađaju na dosadašnji način.

[OPŠIRNIJE]ŠTO UČINITI U SLUČAJU POTRESA?
Irmelina Sablić / datum: 14. 1. 2021. 12:40

Poštovani, 

u prilogu se nalazi edukativni film koji nas na šaljiv način, prihvatljiv djeci i mladima uči što činiti u slučaju potresa. Rezultat je suradnje UNICEF Ureda Hrvatska i DUZS-a na području zaštite djece u velikim nesrećama i katastrofama.


[OPŠIRNIJE]ŠTO UČINITI U SLUČAJU POŽARA?
Irmelina Sablić / datum: 14. 1. 2021. 11:50

Poštovani, 

u prilogu se nalazi edukativni film koji nas na šaljiv način, prihvatljiv djeci i mladima uči što činiti u slučaju požara. Rezultat je suradnje UNICEF Ureda Hrvatska i DUZS-a na području zaštite djece u velikim nesrećama i katastrofama.


[OPŠIRNIJE]Psiholoska podrska uslijed potresa
Maja Navijalić / datum: 30. 12. 2020. 19:43

Dragi nasi ucenici i roditelji,

u ovim zahtjevnim danima zelimo vam reci da smo tu za vas ukoliko nas trebate.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ KEMIJE 2020.
Krešimir Vojanić / datum: 23. 12. 2020. 00:46

Državno Natjecanje iz kemije za školsku godinu 2019./2020. održano je 12. studenoga 2020. za osnovne škole i 13. studenoga 2020. za učenike srednjih škola u online okruženju. Na državnu razinu Natjecanja iz kemije pozvano je ukupno 131 natjecatelja: 50 iz osnovnih te 75 natjecatelja iz srednjih škola koji su se natjecali u znanju te 6 učenika u natjecanju samostalnih istraživačkih radova.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 5.C RAZREDA PRIKUPILI SLATKIŠE ZA DJECU DOMA V. NAZOR
Krešimir Vojanić / datum: 23. 12. 2020. 00:38

Učenici 5.c razreda s razrednicom Snježanom Marković- Zoraja prikupljali su tijekom prosinca 2020. slatkiše za djecu u Dječjem domu Vladimir Nazor u Karlovcu povodom darivanja u vrijeme Božića.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O UVOĐENJU NASTAVE NA DALJINU ZA OSNOVNE ŠKOLE
Irmelina Sablić / datum: 18. 12. 2020. 19:23

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je odluku o uvođenju nastave na daljinu za osnovne škole (1. - 8. razred).

Ovom se odlukom prelazi na Model C izvođenja nastave (tzv. "online nastava") od ponedjeljka, 21. prosinca 2020. godine. 

U prilogu Vam dostavljamo navedenu odluku. 


[OPŠIRNIJE]Upisi u SŠ
Maja Navijalić / datum: 30. 11. 2020. 08:38

Dragi učenici i učenice,

 u prilogu možete pronaći prezentaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  o izvorima koji vam mogu pomoći u donošenju odluke prilikom odabira srednje škole.

 


[OPŠIRNIJE]16.11. MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE
Gabrijela Jurić Grgurić / datum: 23. 11. 2020. 11:30

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama.

Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.

Na fotografijama u prilogu možete vidjeti kako su učenici naše škole obilježili Međunarodni dan tolerancije.


[OPŠIRNIJE]"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI"
Željka Vučinić Jančić / datum: 17. 11. 2020. 18:05

Učenici OŠ Dubovac su mirno i dostojanstveno, paljenjem svijeća, obilježili obljetnicu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine te su odali počast svima koji su svoje živote dali za obranu Hrvatske u Domovinskom ratu.

Prošlo je 29 godina od događaja koji je ostao upisan kao najtragičniji u suvremenoj hrvatskoj povijesti - dana kada je nakon tromjesečne neprijateljske opsade grada i svakodnevnog razaranja objavljena vijest kako je Vukovar zauzela JNA i srpske paravojne postrojbe. 

 

 


[OPŠIRNIJE]OŠ DUBOVAC PREZENTIRALA RAD ŠKOLE I ISTRAŽIVAČKI PROJEKT „SAVE PARKS AND PLANT TREES“ NA GLOBE KONFERENCIJI EUROPE I EUROAZIJE
Snježana Marković Zoraja / datum: 2. 11. 2020. 21:41

GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment = Cjelovito učenje i opažanje za dobrobit okoliša) znanstveno je obrazovni program. OŠ Dubovac uključena je u GLOBE od 2004. godine.

Učenici uključeni u GLOBE provode mjerenja u okolišu, upoznaju znanstvene metode mjerenja, prikazuju podatke mjerenja te rade istraživačke projekte koje prezentiraju na državnim natjecanjima. Pokrovitelj programa je NASA, SAD. U GLOBE je uključeno više od 120 zemalja svijeta.

Već 15 godina, učenici GLOBE skupine bilježe fenološke promjene u okolišu, izvode biometrijska, pedološka, atmosferska i hidrološka mjerenja na registriranim GLOBE postajama i šalju podatke u GLOBE bazu podataka (NASA, SAD).


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O OBVEZI NOŠENJA MASKE U UČIONICAMA
Irmelina Sablić / datum: 14. 10. 2020. 14:05

Poštovani roditelji i učenici, 

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je odluku o uvođenju obveze nošenja zaštitnih maski u učionicama. 
Ovom se odlukom utvrđuje sljedeće:

 • učenici i nastavnici u osnovnim školama, od 5. do 8. razreda te učenici i nastavnici u srednjim školama, dužni su nositi maske za lice ili medicinske maske u učionicama, ako nije moguće održati razmak između učenika od 1.5 m, odnosno 2 m između nastavnika i učenika.
 • učenici osnovnih škola, od 1. do 4. razreda, nisu obvezni nositi maske za lice ili medicinske maske tijekom boravka u učionici, dok su nastavnici obvezni nositi maske.
 • obveza nošenja maski u zajedničkim prostorijama ostaje za sve učenike i nastavnike, odnosno drugo osoblje škola.  

 Ova odluka stupa na snagu s danom donošenja, 14.listopada 2020.godine.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O UKIDANJU ZAŠTITNIH MASKI U UČIONICAMA
Irmelina Sablić / datum: 15. 9. 2020. 14:15

Poštovani roditelji i učenici,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je odluku o ukidanju zašitnih maski u učionicama.
U odluci se utvrđuje sljedeće:

 • učenici i nastavnici u školama tijekom održavanja nastave u učionicama nisu obvezni nositi zaštitne maske unutar jednog razrednog odjela;
 • zaštitne maske i dalje su obvezne u zajedničkim prostorijama škole izvan učionica.

U slučaju promjene epidemiološke situacije, donijet će se odluka o obvezi nošenja maski u pojedinim ili svim školama na području Karlovačke županije.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA PRVAŠIĆA
Irmelina Sablić / datum: 4. 9. 2020. 12:42

Poštovani roditelji budućih prvaša,

sigurni smo da vaša djeca i vi s velikim uzbuđenjem očekujete polazak u prvi razred. Nažalost, pandemija nas je natjerala da se ove godine sasvim drugačije pripremimo. Budući da nema priredbe želimo vas ovako zajedno pozdraviti i zaželjeti vam dobrodošlicu.

Prvi dan upoznavanje će biti kratko, ali ne manje lijepo. Učenici i roditelji pričekat će svoju učiteljicu vani. Učiteljica će vam se predstaviti, popričati s vama, uvesti učenike u razred, a vama dati upute što i kako dalje. Neka učenici svakako ponesu prazne školske torbe, a mi ćemo ih u školi napuniti knjigama.

Svim prvašićima i njihovim roditeljima ravnateljica i učiteljice žele uspješan početak ove nastavne godine.

Radujemo se vašem dolasku.


[OPŠIRNIJE]VAŽNO! OBAVIJEST ZA PRODUŽENI BORAVAK
Irmelina Sablić / datum: 3. 9. 2020. 15:55

Poštovani roditelji, 

prema uputama osnivača (grad Karlovac) te sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, preporukama epidemioloških službi i preporukama o prostornim uvjetima odlučeno je da se produženi boravak organizira samo za učenike prvih i drugih razreda, kako bi ispoštovali sve mjere potrebne za očuvanje zdravlja učenika. 

Hvala na razumijevanju!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE VEZANO ZA 1. DAN NASTAVE (PONEDJELJAK, 7.9.2020.)
Irmelina Sablić / datum: 3. 9. 2020. 13:13

Dana 7. rujna 2020. godine učenici će imati 2 sata s razrednicima, a nastavni sat trajat će 40 minuta. Od utorka, 8. rujna 2020. godine nastava će se održavati po redovnom rasporedu.

 

Učenike će na ulazu dočekati razrednici i uvesti ih u školski prostor – roditelji ne ulaze, osim u posebnim slučajevima, kada trebaju nositi masku i poštivati epidemiološke mjere.

 

Svi učenici trebaju prvi dan donijeti prazne školske torbe ili ruksake za udžbenike.

 

Isto tako, učenici će dobiti i raspored sati te upute o poštivanju epidemioloških mjera opreza i zaštite, kao i informacije o načinu komunikacije s razrednicima preko digitalnih platformi kao za vrijeme nastave na daljinu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE: Izabrana zdravstveno - organizacijska pitanja vezana za rad škole
Irmelina Sablić / datum: 3. 9. 2020. 13:10

Poštovani roditelji i staratelji,
 

dostavljamo Vam poveznice na sljedeće dokumente:

1. Izabrana zdravstveno-organizacijska pitanja vezana uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

 

2. Dokument o bolestima i zdravstvenim stanjima koja mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA
Irmelina Sablić / datum: 31. 8. 2020. 09:48

U četvrtak, 3. rujna 2020. godine, održat će se roditeljski sastanak za produženi boravak. Obvezni su se odazvati svi roditelji koji žele da im djeca pohađaju program produženog boravka u 2020./2021. školskoj godini. Prema epidemiološkim uputama molimo da dođe samo jedan roditelj uz obvezno nošenje maske. Roditeljski sastanci održat će se u predvorju matične škole, Primorska 9, po sljedećem rasporedu: 

ČETVRTAK, 3. RUJNA 2020.GOD. :

 • 1.a u 16.00 h
 • 1.b u 16.30 h
 • 1.c u 17.00 h
 • 1.d u 17.30 h

 


[OPŠIRNIJE]POČETAK ŠKOLSKE GODINE- gradonačelnik Damir Mandić sutra na sastanku s predstavnicima gradskog Stožera CZ i ravnateljima
Irmelina Sablić / datum: 24. 8. 2020. 19:07

Grad Karlovac će za sve učenike i zaposlenike u osnovnim školama, kojima je osnivač, osigurati po dvije platnene dvoslojne maskice za lice.


[OPŠIRNIJE]UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.
Irmelina Sablić / datum: 24. 8. 2020. 18:00

Poštovani roditelji/staratelji i učenici, 


u nastavku Vam donosimo upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljene danas, 24.08.2020., vezane za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

UPUTE


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST- financiranje nabave drugih obrazovnih materijala sredstvima iz proračuna Grada Karlovca
Irmelina Sablić / datum: 20. 7. 2020. 15:28

Poštovani,

obavještavamo Vas kako će Grad Karlovac financirati i pribor za Tehničku kulturu (kutija) za sve učenike predmetne nastave (5.-8.razred) te mape za Likovnu kulturu svima učenicima (1.-8.razred).


[OPŠIRNIJE]Dodatni materijal za učenike 1.razreda šk.god. 2020./2021.
Maja Navijalić / datum: 16. 7. 2020. 08:14

Poštovani roditelji,

uz udžbenike za koje su osigurana sredstva i učenici će ih dobiti besplatno, molimo Vas da nabavite nastavni materijal naveden na popisu u prilogu. 

 

 


[OPŠIRNIJE]ODABIR UDŽBENIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU
Irmelina Sablić / datum: 15. 7. 2020. 16:52

Sukladno članku 10. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/2018) OŠ Dubovac objavljuje Odluku o odabiru udžbenika iz Kataloga odobrenih udžbenika za učenike s teškoćama u razvoju i darovite učenike za OŠ za šk. god. 2020./2021.


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U KARLOVCU ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. SREDSTVIMA IZ PRORAČUNA GRADA KARLOVCA
Irmelina Sablić / datum: 15. 7. 2020. 15:51

Grad Karlovac će i ove godine sudjelovati u nabavi drugih obrazovnih materijala za učenike čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada, na sljedeći način:

1. KORISNICI ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE (ZMN): učenicima čiji su roditelji korisnici ZMN Ministarstvo znanosti i obrazovanja će financirati dio obrazovnog materijala. Preostali obrazovni materijal financirat će Grad Karlovac.

2. KORISNICI SOCIJALNOG PROGRAMA GRADA KARLOVCA: učenicima čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada Karlovca financirat će se nabava radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu.

3. Svim učenicima petih (5.) razreda osnovnih škola Grada Karlovca osigurat će se geografski atlas.


[OPŠIRNIJE]POTREBNI UDŽBENICI U ŠK. GOD. 2020./2021.
Ana Sudarević / datum: 15. 7. 2020. 13:04

Sredstva za nabavu udžbenika osigurana su Državnim proračunom za obvezne i izborne nastavne predmete, sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018).

Klikom na [OPŠIRNIJE] pogledajte popis udžbenika po razredima koji će se koristiti u našoj školi u školskoj godini 2020./2021. 

Dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.) nabavljaju roditelji, a njihov je popis dostupan OVDJE.

Vlada RH osigurat će druge obrazovne materijale za učenike koji su članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2020. godine utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade ili članovi kućanstva osobe koja je do 31. kolovoza 2020. godine utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji. Cjelovita Odluka nalazi se OVDJE.

Nadalje, Grad Karlovac također će sudjelovati u nabavi drugih obrazovnih materijala za učenike čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada. A svim učenicima petih razreda financirat će nabavu geografskih atlasa. O uvjetima i načinima financiranja pročitajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu - zaprimanje prijavnica - VAŽNO!
Maja Navijalić / datum: 10. 7. 2020. 09:01

Dragi učenici i učenice, poštovani roditelji,

 

Nakon što 22.7.2020. završe prijave obrazovnih programa na upisi.hr, Vaša obaveza je dostaviti potpisanu prijavnicu u školu. Prijavnicu treba potpisati učenik i roditelj. Potpisanu prijavnicu je moguće dostaviti osobno u školu kod pedagoginje ili možete poslati skeniranu na e-mail adresu: zeljka.jancic@gmail.com

Ukoliko netko nije u mogućnosti isprintati prijavnicu može doći u školu gdje ćemo ju isprintati. 

Za sva pitanja možete nazvati na sljedeće brojeve telefona: 454-314 i 415-831. 


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Maja Navijalić / datum: 9. 7. 2020. 09:21

Poštovani roditelji budućih prvašića,

s obzirom na nepredvidivu situaciju s COVID-19 i vodeći brigu o zaštiti i zdravlju svih nas, otkazujemo roditeljski sastanak zakazan za 30.6.2020. u 17h. Upute važne za polazak djeteta u školu možete pronaći u prilogu ove obavijesti. Za sve nedoumice i pitanja slobodno nas kontaktirajte radnim danom od 8 do 13h na sljedeće telefone: pedagogoinja 454-314, defektologinja 454-317 i psihologinja 415-831. Za informaciju o razrednom odjeljenju vašeg djeteta kontaktirajte pedagoginju. 

Ispunjenu upisnicu (u prilogu) donesite u školu 7. rujna 2020.

Ukoliko ste suglasni s korištenjem dodatnog materijala iz EJ, ispunjenu suglasnost (u prilogu) također donesite u školu 7. rujna 2020., a materijal naveden u suglasnosti nabavite. 

I ove godine, u državnom proračunu, su osigurana sredstva za nabavu udžbenika za učenike. 

Informaciju o potrebnom priboru možete pronaći u prilogu. 

 

Ravnateljica škole


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa u ljetnom roku
Maja Navijalić / datum: 8. 7. 2020. 10:44

U nastavku prenosimo obavijest sa upisi.hr.


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Irmelina Sablić / datum: 6. 7. 2020. 15:38

Poštovani, 

temeljem članka 14. st. 1. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, 116/2018.) Vlada Republike Hrvatske je na 234. sjednici održanoj 4. lipnja 2020. godine donijela Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna. 


[OPŠIRNIJE]DEFICITARNA ZANIMANJA 2020. - UPISI U SŠ
Maja Navijalić / datum: 6. 7. 2020. 15:20

Dragi učenici i učenice,

u prilogu možete pronaći popis deficitarnih zanimanja za upis u srednju školu ove godine. 


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2020./21.
Željka Vučinić Jančić / datum: 23. 6. 2020. 11:41

Dragi osmaši,

dobro čitajte tekst Natječaja za upis u srednju školu kako bi dobili što bolje informacije i saznali sve što vam je potrebno za upis (broj bodova, upisnih mjesta, zdravstveni pregledi, dodatne provjere...).

Dokument se nalazi u privitku.

Sretno!


[OPŠIRNIJE]HRPRESS 2020. KONFERENCIJA „TEACHERS AND TRAINERS FOR FUTURE“
Snježana Marković Zoraja / datum: 22. 6. 2020. 21:15

Europska konferencija povodom predsjedanja Hrvatske u EU

Konferencija se trebala održati 24. i 25. ožujka 2020. u Šibeniku povodom predsjedanja Hrvatske u EU.

Na otvoren javni poziv za sudjelovanje škola i učenika prijavljeni su i učenici OŠ Dubovac – GLOBE sa svojim projektom „ Čuvajmo parkove“ koji je nagrađen 1.mjestom na Državnoj smotri GLOBE 2019.

Uz prezentiranje projekta na engleskom jeziku, trebalo je predstaviti i rad škole te pokazati promotivne materijale naše škole koje izrađuju učenici (kalendari, suvenir Zvijezda). Učenici P. Luketić, K. Simić i M. Spudić trebali su u pratnji svojih mentorica Snježane Marković-Zoraja i Jasne Višnić predstavljati OŠ Dubovac. U međuvremenu, nastupila je pandemija i konferencija u ožujku je otkazana.

Ipak, europska konferencija će se održati kao videokonferencija, 29. i 30.6. i na konferenciji će biti predavači europskih država vezano za obrazovanje, ali pod nazivom „Teacher and trainers for future - Towards the New normal“

10. lipnja OŠ Dubovac dobila je poziv za sudjelovanje na europskoj videokonferenciji čime završava i hrvatsko predsjedanje EU.

 


[OPŠIRNIJE]DODATNE PREPORUKE I UPUTE HZJZ
Irmelina Sablić / datum: 23. 5. 2020. 12:35

Poštovani roditelji učenika razredne nastave,

molimo vas da pročitate dodatne preporuke za vrtiće i škole te dodatne savjete za roditelje koje je, potaknuti upitima roditelja, škola i medija, objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo 22. svibnja 2020. 


[OPŠIRNIJE]OTVORENA VIRTUALNA ZBORNICA ZA UČITELJSKO VIJEĆE
Irmelina Sablić / datum: 13. 3. 2020. 12:57

Poštovane učiteljice / poštovani učitelji,

na ovoj poveznici možete se priključiti virtualnoj zbornici OŠ Dubovac.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju